Euro U17: Upali na četrtfinale, pristali na zadnjem mestu

STA
24.05.2023 08:43
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenska zasedba se je pripravljala na podvig, a so ji upi začeli plahneti z rdečim kartonom že v 19. minuti.
Nzs

Slovenski nogometni reprezentanci do 17 let ni uspel velik podvig in se ni uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva na Madžarskem. V odločilni tekmi v Telkiju so varovanci Miša Brečka z 0:3 (0:0) izgubili proti Italiji ter na koncu zasedli zadnje mesto v predtekmovalni skupini B.

Prvo mesto v skupini B je zasedla Španija, drugo Srbija, obema reprezentancama je za četrtfinale ustrezal izid 1:1 na medsebojni tekmi zadnjega kroga.

Slovenci, ki so prvenstvo začeli z zmago proti Srbiji s 4:2, nato pa izgubili proti Španiji, so imeli še pred tekmo lepe možnosti za zgodovinsko napredovanje v četrtfinale. Zanj bi ob ugodnem rezultatu na tekmi Špancev in Srbov zadostoval že remi.

A karte so se jim začele podirati že v 19. minuti, ko si je Žan Trivunčević prislužil rdeči karton, tako da je Slovenija še na drugi zaporedni tekmi ostala z igralcem manj. V prvem delu je italijanske napade že vzdržala, v drugem pa jim je povsem zmanjkalo moči. Italijani so tekmece povsem nadigrali, dosegli tri gole, zapravili nekaj lepih priložnosti, dvakrat so tudi zadeli okvir vrat.

Dva gola je za Italijane, ki jim tudi prepričljiva zmaga ni pomagala za več kot tretje mesto, dosegel Mattia Mannini. Uspešen je bil v 60. in 82. minuti, v 87. pa je končni izid postavil Giacomo De Pieri. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta