V Levici potrdili: Ministra bosta Asta Vrečko in Simon Maljevac. "Pričakovanja so visoka"

STA, Va
17.05.2022 13:50

Še zadnji nezasedeni resorji v bodoči vladi niso več kadrovska uganka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Asta Vrečko 
Ana Marinšek

V Levici so potrdili, da sta njihova kandidata za ministra umetnostna zgodovinarka Asta Vrečko za resor kulture in generalni sekretar stranke Simon Maljevac za resor dela, družine, socialnih zadev in enakih možnosti. Kandidata mora potrditi še svet stranke, ki bo to storil predvidoma v petek.

Koordinator Levice Luka Mesec je, kot je znano, kandidat za vodenje ministrstva za solidarno prihodnost. Gre za novi resor, ki bo pod okrilje vzel stanovanjsko politiko, dolgotrajno oskrbo in ekonomsko demokracijo. V koalicijski pogodbi so bodoči koalicijski partnerji zapisali zavezo, ki obljublja 20.000 javnih najemnih stanovanj do leta 2030 in skrajšanje čakalnih dob za namestitev v domu starejših.

Kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa bo Irena Šinko, so potrdili v Gibanju Svoboda. Šinkova je trenutno višja svetovalka na oddelku za okolje in prostor na Upravni enoti Murska Sobota. Pred tem je bila med letoma 2010 in 2018 direktorica Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS. Na čelu sklada jo je leta 2018 nasledila dotedanja kmetijska ministrica Irena Majcen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta