Skrivnost kraljičine obleke

Denis Živčec Denis Živčec
07.10.2018 02:36

Zapeljiva Ana Protner je postala nova mariborska vinska kraljica, in to v dizajnerski obleki, ki jo krasi več tisoč perlic. Kakšna je njena zgodba, razkriva oblikovalec David Hojnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Švigelj

So vinske kraljice. In so vinske kraljice, ki bi lahko bile tudi manekenke. Ana Protner, nova mariborska vinska kraljica, je že takšna. Sicer pa je razglasitev nove vinske monarhinje v mestu ob Dravi zadnja leta tudi modni dogodek, ne le vinarski. Novo lastnico krone namreč obleče David Hojnik, mariborski modni oblikovalec, ki ustvarja pod znamko DH Fashion. Tisti, ki je za Pesem Evrovizije oblekel ManuEllo in Leo Sirk. No, tokrat ni bilo evrovizijsko. Bolj vinsko. Kakšna je zgodba obleke, ki jo zdaj nosi lepa Ana?

Ana Protner
Luka Švigelj

Ko se kraljici zahoče nekaj drame

Po povabilu Zavoda za turizem Maribor k ponovnemu sodelovanju so hitro zbrali ideje in zavihali rokave. "Počaščen sem, da mi je bilo ponovno izkazano zaupanje obleči novo mariborsko vinsko kraljico, ki s svojo funkcijo in pojavo izredno pripomore k promociji našega mesta in regije, tudi v tujini," meni oblikovalec. Posebnost Anine obleke so perlice, ki jih je več tisoč in so ročno prišite, kar je terjalo kar nekaj časa. Obleki so dodali še snemljivo vlečko, ki se lahko doda na obleko ob različnih priložnostih, ko si nova vinska kraljica lahko privošči še nekoliko bolj dramatičen videz.

Luka Švigelj

Vinska kraljica ali misica?

Kemija med njim in Ano je bila močna. "Takoj smo se ujeli. Zaupala je svoje želje, jaz pa sem na podlagi svoje in njene vizije lahko ustvaril obleko, ki bi ji jo zavidale tudi misice. Na gostovanju v tujini so jo namreč tudi že naslavljali z mis Slovenije. Ana je čudovita punca, ki ji želimo uspešen mandat, čim več lepih trenutkov v naši kreaciji in čim manj spotikanja ob vlečko," se nasmiha in dodaja, da se je vinska kraljica odlično znašla tudi v vlogi modela pri snemanju promocijskih fotografij. Ena izmed njih krasi tudi embalažo njenega izbranega kraljičinega vina.

Luka Švigelj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta