Prihodnost neprekinjenega merjenja ravni glukoze je tukaj

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
25.05.2023 12:00

Dexcom G6 enostavno nudi več udobja in večjo prilagodljivost za sladkorne bolnike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Za obvladovanje sladkorne bolezni predstavlja neprekinjeno merjenje glukoze v realnem času (CGM) rešitev, ki 24 ur na dan s pomočjo senzorja meri raven glukoze v podkožju. Sistem vsakih pet minut prenese vrednosti glukoze na združljiv pametni telefon, pametno uro ali sprejemnik. Pacientom v realnem času nudi sprotne vrednosti ravni glukoze in sproži alarm, če raven zapusti ciljno območje. V 24 urah to pomeni 288 odčitkov glukoze.

Za razliko od testiranja ravni glukoze, ki posreduje vrednost v določenem trenutku, neprekinjeno spremljanje ravni glukoze (CGM) pokaže stanje glukoze, njeno gibanje in kako hitro se spreminja. Kar omogoča, da lahko bolniki hitro ukrepajo in preprečijo zaplete zaradi nevarnih ravni glukoze v krvi in podaljšajo čas normalne vrednosti.

Novi sistem Dexcom G6® za neprekinjeno, merjenje glukoze (CGM) je prvi sistem za, obvladovanje sladkorne bolezni v realnem, času, ki ne potrebuje meritev sladkorja v krvi* iz prstne blazinice. Tovarniška nastavitev omogoča, da ni potrebnega kalibriranja in zbadanja v prste. Nič več skeniranja!

Funkcije, s katerimi bolniki lahko prevzamejo nadzor nad sladkorno boleznijo

Dexcom G6 je revolucionarni dosežek na področju spremljanja ravni glukoze in odpravlja potrebo po vsakodnevnem odvzemu krvi iz prsta.

Arhiv naročnika

Nova naprava vključuje:

  • Senzor Dexcom G6 za podaljšano obdobje 10 dni  s samodejnim aplikatorjem, ki je zasnovan za enostavno in neboleče vstavljanje senzorja s pritiskom na gumb. Pri odraslih se senzor vstavi pod kožo na trebuhu ali nadlahti. Pri otrocih in mladoletnikih pa ga je mogoče vstaviti tudi na zgornjem zunanjem kvadrantu zadnjice.
  • Oddajnik Dexcom G6. Oddajnik se pritrdi na sensor, njegovo trajanje je 3 mesece. (sladkorni bolniki prejmejo 4 oddajnike na leto).
  • Sprejemnik Dexcom G6 in/ali aplikacijo Dexcom G6. Naprava omogoča stalno odčitavanje ravni glukoze za samodejno pošiljanje v petminutnih intervalih prek naprave s tehnologijo Bluetooth na katero koli pametno napravo ali sprejemnik Dexcom. Pacient naj preveri združljivost aplikacij z telefonom na spletni strani Dexcom Slovenija.

Alarmi in opozorila:

  • »Nujni alarm za nizko raven« ustreza varnostnemu alarmu za hipoglikemijo
  • »Nujno opozorilo: kmalu nizka raven« ustreza predhodnemu alarmu za hipoglikemijo
  • »Visoka raven glukoze«
Arhiv naročnika

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine