(FOTO) Kaj pravi Nasa? Iz vesolja priletel neznani predmet in pristal v hiši

A.L.
04.04.2024 09:56

Kmalu po dogodku se je oglasila tudi Nasa, ki obljublja, da bo predmet analizirala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nasa je v torek sporočila, da analizira predmet, ki je nedavno priletel iz vesolja in padel v dom Alejandra Otera na Floridi. Vse kaže, da gre za delček zavrženega dela z Mednarodne vesoljske postaje (ISS).

Otero je na omrežju X medtem poročal, da je neznani predmet 8. marca prebil streho in šel skozi dve nadstropji njegovega doma ter skoraj poškodoval njegovega sina. Prepričan je, da je njegovo hišo zadel del tovornega zabojnika s starimi baterijami, ki jih je Nasa leta 2021 izvrgla z ISS. Otero je objavil tudi posnetek svoje nadzorne kamere. S posnetka je razvidno, da je predmet priletel v hišo ob 14.34 po lokalnem času.

Kmalu po dogodku se je oglasila tudi Nasa, ki obljublja, da bo predmet analizirala.

Situacija pa že sproža vprašanja o tem, kdo bo prevzel odgovornost za škodo, ki je nastala na domu Alejandra Otera. Po poročanju portala Ars Technica so bile baterije v lasti Nase, vendar so bile v zabojniku, ki ga je izstrelila japonska vesoljska agencija, kar bi lahko primer nekoliko zapletlo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta