Nazaj k naravi tudi v vrhunski kuhinji

Kaja Komar
24.10.2022 12:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv

Letos se je v priljubljeni oddaji Mali šef Slovenije kuharjema Mojci Trnovec in Jorgu Zupanu pridružil še Gregor Jager, glavni chef in vodja kuhinje v hotelih Pohorje Village, znan po svojih gurmanskih mojstrovinah iz domačih sezonskih živil.

Za kuhanje navdušili mama in babica

Jagerjeva kuhinja vas bo prepričala z najboljšimi okusi jedi vaših babic, a v čisto novi, moderni različici. »Že v otroštvu sem se rad podil po kuhinji in pomagal, tako da sem hitro spoznal, kaj me veseli in kaj želim početi v življenju. Vsekakor sta me za kuhanje navdušili mama in babica. In čeprav nista profesionalni kuharici, še vedno odlično kuhata,« o svojih prvih korakih pove chef, ki še danes verjame, da mamin pečen piščanec na rižu nima konkurence. Obiskoval je srednjo gostinsko šolo v Celju in že pri petnajstih pomagal v gostilni Pri Ahacu, nekaj let kasneje pa kot vajenec v Grand Hotelu Rogaška Slatina. V času študija na VSŠGT Maribor je bil na izobraževanju v restavraciji La Subida, kjer se je učil od chefa Alessandra Gavagna, ki rad na novo interpretira tradicionalno furlansko kuhinjo. Po končani diplomi je štiri leta nabiral izkušnje pri mentorju Janezu Bratovžu v Restavraciji JB v Ljubljani, nato pa še v restavraciji Promenada na Bledu.

Lokalno in sezonsko za Michelinko

Ker ima rad izzive, se je odločil za pogumen korak in kot garde manager začel delati v restavraciji Kreuzwirt pri Lučanah na avstrijskem Štajerskem. Bil je chef v restavraciji Hofkeller v Gradcu in sous chef v restavraciji Die Weinbank v Ehrenhausnu, kjer ustvarja priznani chef Gerhard Fuchs (že 2010 je dobil prvo Michelinovo zvezdico), ki daje prednost lokalnim in sezonskim sestavinam, iz katerih ustvarja vrhunske jedi. Podobna je tudi Jagrova filozofija pri kuhanju in ustvarjanju. »Lahko bi rekli, da se moja filozofija glasi »nazaj k naravi in lokalnosti«. Se pravi iskati jedi, sestavine in okuse iz lastnega otroštva, okolja, od sosednjih kmetov in pridelovalcev.« Temu sledi, odkar se je vrnil v Slovenijo in najprej postal vodja kuhinje v Gostilni Maribor, lani pa prevzel kuhinjo v hotelih Pohorje Village.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?