Popularno

Gojmir Lešnjak Gojc: 'Rokentrol' je poklon mojemu očetu, ki je tako poimenoval mojo najljubšo glasbeno zvrst

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Satirični rock kabaret Moj živòt je ROKentROL je bil premierno odigran v Ljubljani.
Vito TOFAJ

Satirični rock kabaret – glasbena komedija v produkciji zavoda Smejmo se, Moj živòt je ROKentROL je svoj premierni ljubljanski odrski krst doživela na odru Pionirskega teatra v Festivalni dvorani. Pod predstavo sta se podpisala avtor in režiser Gojmir Lešnjak Gojc in Jaša Jamnik, glasbeno pa so ju na odru spremljali člani glasbene skupine VIS d’Dohtars. V glasbeni komediji se Gojmir Lešnjak Gojc prelevi v rock pevca Gojca, ki odpoje trinajst avtorskih pesmi na rock koncertu, ki ga vedno znova zmotijo različni vsiljivci: hišnik, novinar, akviziter, poslovnež … Vse like upodobi Jaša Jamnik, ki se z Gojcem zaplete v najrazličnejše nesporazume in konflikte. Gledalci smo po končani predstavi nastopajočim navdušeno ploskali, saj smo se med predstavo zelo nasmejali.

Na predstavi smo lahko opazili znane Slovence, Damjano Golavšek, Čarlija Novaka, Alenko Godec, Simono Vodopivec, Jureta Franka, Laro Jankovič, Tino Gorenjak ter Gojčevega dolgoletnega prijatelja Toneta Fornezzija Tofa. Vsi so uživali v uri in pol dolgi predstavi, polni različno žanrskih glasbenih ritmov in aktualnih vseživljenjskih dialogov. Predstava je zdaj krenila na gostovanje po Sloveniji.

Gojimir Lešnjak Gojc in Jaša Jamnik sta se podpisala pod glasbeno komedijo.
Vito TOFAJ

Gojmir Lešnjak Gojc nam je še pred predstavo odgovoril na nekaj vprašanj.

Zakaj ste potrebovali 25 let, da ste se lotil nove glasbene komedije, Moj živòt je ROKentROL, in kaj ima s tem vaša življenjska sopotnica Zvonka Makuc?

Tudi sebi ne znam pojasniti, kaj sem čakal četrt stoletja. Morda je Zvonka premalo pritiskala name. Ko pa je pred petimi leti povzdignila glas in me zbudila iz glasbenega dremeža, sem moral veselo na delo.

Zakaj naslov komedije Moj živòt je ROKentROL? 

Tako se pač počuti človek mojih let. Život začne kazati svoje pomanjkljivosti, čemur je botroval zob časa. 'Rokentrol' pa je poklon mojemu očetu, ki je tako poimenoval mojo najljubšo glasbeno zvrst.

O čem govori komedija in kaj je njeno sporočilo? 

Govori o mojem odnosu do sveta, medčloveških odnosih, intimi, mojih roditeljih ... Pravzaprav moram uporabiti dvojino ali celo množino, saj je razmišljanje plod skupnega razmisleka z Jašo Jamnikom. Množino moram pa uporabiti, ker so aktivno vpleteni v nastanek uprizoritve tudi izjemni muzikanti, Robert Pikl, Miran Juvan, Jože Hauko in Peter Ogrinc, člani zasedbe VIS d’Dohtars. Kaj sporočamo s to satirično rock komedijo pa bo treba povprašati občinstvo, saj to tudi mene zanima. 

Kako je prišlo do sodelovanja z Jašo Jamnikom, s katerim sta skupaj spisala dramski del predstave in ga skupaj tudi odigrala?

Najino dolgoletno prijateljevanje in enak pogled na humor, odnos do sveta, religije, bivanja, najino zatajevanje ljubezni do prekomernega prehranjevanja in vedno bolj medlega spomina na seks ima za posledico gledališko komedijo MOJ ŽIVÒT JE ROKentROL.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?