Objavljene so podrobnosti: Slavno družino sta izsiljevala z zelo občutljivimi fotografijami Michaela Schumacherja

M.R.
26.09.2024 10:15

Najstarejšemu izsiljevalcu grozi od enega do petnajst let zapora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Michael Schumacher je bil sedemkrat svetovni prvak v formuli 1. Njegovo kariero pa je prekinila usodna nesreča na smučanju.
EPA

Nemško tožilstvo je v sredo vložilo obtožnico proti trojici osumljenih za poskus izsiljevanja družine sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja, poroča francoski športni časnik L'Equipe.

53-letni oče in 30-letni sin iz Wuppertala sta obtožena, da sta od Schumacherjeve družine zahtevala 15 milijonov evrov. Grozila sta, da bosta na tako imenovanem "darknetu" objavila fotografije, za katere si družina ne želi, da bi prišle v javnost. 

Oče naj bi te informacije in fotografije kupil za petmestni znesek od varnostnika, ki je v preteklosti delal za Schumacherjevo družino, je zapisano v obtožnici. Nekdanjega varnostnika tožilstvo bremeni, da je nepooblaščeno skopiral podatke, a za zdaj ni znano, kdaj naj bi to storil, je pa jasno, da je bilo to najpozneje marca 2021, ko je zapustil svoje delovno mesto. 

Šlo naj bi za izjemno občutljive fotografije Michaela Schumacherja pred in po usodni nesreči na smučanju leta 2013 v francoskem Meribelu. 

3. junija letos naj bi starejši osumljenec poklical Schumacherjevo družino in od nje zahteval 15 milijonov evrov. Klici so sledili tudi naslednje dni. Družina je od klicatelja zahtevala, naj dokaže, da zares poseduje takšne fotografije, zato je na pomoč poklical sina, ki naj bi to poslal z elektronskega naslova, ki naj ne bi bil izsledljiv. 

Najstarejšemu izsiljevalcu grozi kazen do 15 let zapora, njegov sin je obtožen sostorilstva, grozi mu milejša kazen in je trenutno na prostosti. Nekdanji varnostnik pa je obtožen dveh kaznivih dejanj: sodelovanja pri poskusu izsiljevanja in ogrožanje zasebnosti, zato mo grozi dolgotrajna zaporna kazen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta