To je trgovec, ki je že četrtič med najboljšimi zaposlovalci v Sloveniji in Evropi

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
09.02.2023 01:32

Te zanima, kako je delati pri enem najboljših zaposlovalcev pri nas?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Razinger

Zagotavljanje odličnih delovnih pogojev, usposabljanje sodelavcev, spodbujanje k učenju in razvoju karierne poti ter vzpostavljanje trdne kulture podjetja, ki temelji na skupnih vrednotah – uspešnosti, dinamičnosti, skrbnosti, poštenosti in povezanosti – to je zaveza podjetja Lidl Slovenija, ki že dolgo časa krepi ugled dobrega zaposlovalca. To potrjuje tudi mednarodni certifikat Top Employer Slovenija in Top Employer Europe 2023, ki ga je trgovec v letošnjem letu prejel že četrtič.

Vse od prihoda na slovenski trg si v Lidlu Slovenija prizadevajo za odlične delovne razmere, razvoj zaposlenih in nadgrajevanje kadrovskih praks. Kot najpomembnejši dejavnik pri tem navajajo dobre pogoje dela, ki omogočajo varnost, pošteno plačilo in odlične priložnosti za karierni razvoj.

Marko Pigac

Ta uspeh, torej da so prepoznani kot eden najboljših zaposlovalcev, v Lidlu Slovenija med drugim pripisujejo stalnemu razvoju novih praks in nadgrajevanju obstoječih na področju kadrov.

V tem kontekstu postavljajo v ospredje:

   -   stimulativno plačilo, ki je vseskozi nad povprečjem v trgovinski panogi;

   -   uvedbo novega poslovnega modela, ki so ga poimenovali Lidlova 36ka;

   -   fleksibilne modele delovnega časa tako v prodaji, skladišču kot upravi in tudi možnost za delo od doma;

   -   usmeritev v digitalizacijo: zaposlenim je poleg klasičnih internih komunikacijskih kanalov na voljo mobilna aplikacija za spremljanje informacij o podjetju in povezovanje s sodelavci;

   -   zaposlenim so na voljo številne ugodnosti in dejavnosti, ki olajšajo usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja ter krepijo dobro počutje vseh zaposlenih. Kot nosilci polnega certifikata Družini prijazno podjetje redno izvajajo različne dejavnosti od simboličnega darila ob rojstnem dnevu, zabave za najmlajše ob novem letu, brezplačnega letovanja za otroke zaposlenih, poletnega jezikovnega tabora za najstnike zaposlenih do možnosti »službenega odklopa« in še česa;

   -   nadgradnjo projekta Promocija zdravja na delovnem mestu, ki v dobrem desetletju izvajanja prehaja v celostno strategijo za dobro počutje na delovnem mestu in zunaj njega;

   -   uspešnost projektov za pridobitev potencialnih novih kandidatov, s katerimi so nagovorili raznolike ciljne skupine na izzivov polnem trgu zaposlovanja;

   -   programe za karierni razvoj, denimo Lidlov Trainee, ki je kot nalašč za začetek ali nadaljevanje kariere v Lidlu Slovenija,

   -   izvedbo programov, kot je Študent+, ki mladim omogočajo pridobivanje bogatih izkušenj in spoznavanje dela v mednarodnem podjetju.

Klemen Razinger

Iščeš nove izzive? Zaposlovali bodo tudi v prihodnje

S pristopi, ki jih uvajajo, v Lidlu Slovenija odgovarjajo na dinamičen trg zaposlovanja, saj želijo ostati konkurenčen delodajalec. Obenem vseskozi krepijo ekipe v trgovinah, v skladišču v Arji vasi in tudi v upravi. Zaposlovali bodo tudi v prihodnjih mesecih, saj se njihova rast nadaljuje.

Za vse, ki iščejo nove izzive, so poleg razpisov za prosta delovna mesta v lanskem letu vzpostavili tudi Orbito priložnosti – spletni portal, ki potencialnim kandidatom za delo v Lidlu Slovenija omogoča vpis v bazo, tudi kadar niso objavljena prosta delovna mesta. 

Klemen Razinger
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?