Razvoj glasbenih in plesnih potencialov naše mladine

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
31.01.2023 09:22

Pred pomembnim korakom na poti k poklicu, izbiro srednje šole, vas, spoštovani starši, dragi učenci, zagotovo bega veliko vprašanj, dilem in razmišljanj. Izbira srednje šole je ena prvih odločitev na poti k odraslosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor omogočamo izobraževanje mladim na vseh področjih srednješolskega izobraževanja glasbene smeri, kakor tudi na področju klasičnega baleta na plesni smeri umetniške gimnazije.

Izvajamo srednješolski program UMETNIŠKA GIMNAZIJA GLASBENE in PLESNE SMERI v modulih:

GLASBENA SMER:

  • Modul A – glasbeni stavek,
  • Modul B – petje, instrument,
  • Modul C – jazz-zabavna glasba.

PLESNA SMER:

  • Modul A – balet.
Arhiv naročnika

Na šoli s skoraj 80 letno tradicijo se zavedamo večplastnosti izobraževalnega procesa, iščemo ravnovesje med občutljivostjo mladih nadarjenih glasbenikov/baletnih plesalcev in zahtevami učno-vzgojenega procesa. Delovne navade, človečnost, strokovnost, odgovornost, sodelovanje in občutljivost so načela, na katerih gradimo okolje za šolsko delo. Narava dela (veliko individualnega in pouka v manjših skupinah)  omogoča individualno obravnavo in usmerjanje vsakega dijaka posebej. Še posebej smo veseli, ko uspešno nastopajo ali tekmujejo na šolskem in drugih odrih. 

Dijaki nadaljujejo študij na glasbenih in baletnih akademijah doma in v tujini, opravljena splošna matura omogoča nadaljevanje študija na domala vseh univerzitetnih programih na fakultetah drugih smeri.

Arhiv naročnika

Drage učenke, dragi učenci, če razmišljate o tem, da bi glasba/ples postala vaša življenjska odločitev in poklic, vas vabimo, da se nam pridružite. V imenu vseh profesorjev, ki delujejo na umetniški gimnaziji vam želim, da obdobje med otroštvom in odraslostjo preživite ustvarjalno in uspešno. Na vseh ravneh. Veselimo se, da bomo odgovore in nove poti iskali skupaj.

VEČ: https://www.konservatorij-maribor.si/virtualni-sprehod

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?