GSŠKF RUŠE – moja prihodnost

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
09.02.2023 12:00

Gimnazija in srednja šola za kemijo in farmacijo Ruše je uspešna šola s tradicijo, ki vam bo pomagala uresničiti zastavljene cilje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Na GSŠKF Ruše se dijaki izobražujejo v treh srednješolskih izobraževalnih programih:

  • splošna gimnazija,
  • kemijski tehnik,
  • farmacevtski tehnik.

Program splošna gimnazija dijakom omogoča vpis na različne smeri študija; oba strokovna programa povezujeta teoretična znanja z delovno prakso, dijaki so po končanem šolanju tako strokovno kot tudi praktično usposobljeni za opravljanje svojega poklica; mnogi izmed njih pa po koncu srednje šole svoja znanja nadgrajujejo na sorodnem študiju.

Šola s sodobno učno opremo ter drugimi moderno opremljenimi šolskimi prostori omogoča kakovostno izvedbo pedagoškega procesa. Izpostavimo lahko laboratorije s sodobno opremo, zeliščni vrt, šolsko lekarno, amfiteater …. Odlični so tudi pogoji za športno aktivne dijake – velika telovadnica, objekti športnega parka Ruše (zunanja igrišča, pump track, skate park, bazen, drsališče …). Dijakom, ki v svojem prostem času trenirajo, omogočamo status športnika.

V okviru šole deluje tudi dijaški dom, ki dijakom iz širše regije omogoča prijetno bivanje v neposredni bližini šole. Številne popoldanske aktivnosti, druženje z vrstniki, pomoč pri šolskih obveznostih in razumevajoči vzgojitelji ter prijazni zaposleni so glavne značilnosti bivanja v dijaškem domu. V kuhinji dijaškega doma se skozi vso šolsko leto pripravlja topla malica za dijake šole.

Uporabna znanja in veščine, širina temeljnih znanj, kritično mišljenje, ustvarjalnost in raziskovanje je tisto, k čemur teži šola. Rezultat tega so nagrajeni projekti, na kar smo še posebej ponosni. Medsebojno razumevanje in pomoč, vključenost posameznika in urejeno ter varno okolje je značilno za GSŠKF Ruše. Prisotno je zavedanje – dijake opremiti za nadaljnje izobraževanje, zaposlitev in življenje na sploh.

Uspehi GSŠKF Ruše se gradijo na skupnem delu in zaupanju deležnikov – šole, dijakov, staršev in okolja.

SPLOŠNA GIMNAZIJA

Gimnazijski program temelji na splošnih vsebinah in dijake pripravlja na univerzitetni študij. Poleg pouka šola dijaku omogoča udejstvovanje na raziskovalnem, kulturnem, socialnem področju …

Dijaki so deležni medpredmetnega povezovanja, mednarodnih projektov (Erasmus+ Poljska, Srbija), sodelujejo na različnih tekmovanjih in so uspešni. Šola ima odlične pogoje za športne aktivnosti. Dijaki se vključujejo v številne projekte, skozi katere razvijajo pomembne kompetence potrebne za nadaljnji študij in življenje.

GSŠKF RUŠE

Pridnost dijakov, zavzetost profesorjev in dobra klima se odražajo v uspešno opravljeni splošni maturi.

KEMIJSKI TEHNIK

Kemiki so trenutno eden najbolj iskanih kadrov v Sloveniji. Zaposlitev kemijskega tehnika je možna v različnih laboratorijih, vseh vrstah industrije, ekologiji, zdravstvu, farmaciji, kmetijstvu, forenziki, šolstvu in še kje.

Šola ima sodobne laboratorije z laboratorijsko opremo in kemikalijami. V okviru Erasmus+ je možno opravljanje prakse tudi v tujini. Šola sodeluje z gospodarstvom. Razpisane so tudi kadrovske štipendije.

GSŠKF RUŠE

Kemiki znanje s področja kemije izkazujejo na državnih tekmovanjih, najboljši v državi pa tudi na mednarodnem tekmovanju – uspehi dijakov v tujini so dokaz o kakovostnem delu na šoli.

FARMACEVTSKI TEHNIK

Razvoj farmacevtske industrije in lekarniške dejavnosti ter zdrav načina življenja so dejstva, ki izkazujejo potrebo po farmacevtskem tehniku, ki se najpogosteje zaposli v lekarnah, farmacevtski in kozmetični industriji, galenskih laboratorijih, zdravstvu in še kje.

Dijaki praktična znanja pridobivajo v laboratorijih, v šolski lekarni, na zeliščnem vrtu … Prakso opravljajo v lekarnah, farmacevtskih laboratorijih in tudi v tujini (npr. Erasmus+ Portugalska, Nemčija, Malta, Ciper, Irska, Španija …).

GSŠKF RUŠE

Dijaki svojo odličnost izkazujejo na poklicni maturi. Številni zlati maturanti poklicne mature (tudi več kot 20 % na generacijo) so šoli še posebej v ponos.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?