CompanyWall business - ključ do zdravega podjetja

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
17.02.2023 08:14

Gospodarskim krizam ni videti konca. Še nedolgo nazaj pozitivne obete je najprej zamajala pandemija COVID-19, kasneje pa še geopolitična situacija, povezana z vojno v Ukrajini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Države se trenutno soočajo z energetsko krizo in inflacijo, kar vse prinaša veliko neznank, tudi za podjetja, ter seveda neizbežno vprašanje, ali prihaja recesija.

Že plutje v mirnih gospodarskih vodah in vsakodnevno poslovanje ter odločanje ni enostavno. Ko govorimo o negotovostih, s katerimi se trenutno soočajo tako mikro kot največja podjetja, pa so si direktorji številnih slovenskih, hrvaških, srbskih in drugih podjetjih z Zahodnega Balkana enotni v enem – Uporaba bonitetnih informacij lahko ključno pomaga pri boljših, manj tveganih poslovnih odločitvah in s tem pri ohranjanju in celo izboljšanju poslovnih rezultatov.

Tudi najslabši moži scenarij je torej možno omiliti. Kako?

Finančni informator CompanyWall business vam pomaga preprečiti, namesto zdraviti

Od nekdaj velja, da je bolje preprečiti, kot zdraviti. Tudi gospodarski pesimizem in negotovost ne pomenita, da podjetja ne morejo ohraniti normalnega, stabilnega poslovanja ali celo doseči rasti. To je seveda možno z zanesljivimi in pravočasnimi podatki o posameznih poslovnih subjektih, ki so na voljo v finančnem informatorju CompanyWall business.

Bonitetna ocena, finančno poročilo, odgovorne osebe, računi in blokade TRR, lastništvo nepremičnin, insolvenčni postopki, sodni postopki in drugi podatki, vam pokažejo celotno krvno sliko podjetja.

V nekaj klikih vidite, katero podjetje je zmožno poravnavati svoje obveznosti v rokih. Enostavno in hitro prepoznate neplačnike. Finančni informator namesto vas sledi tudi spremembam v podjetjih, ki jih sami izberete, in vas obvešča po e-pošti, ko se katerakoli od teh informacij spremeni.

Uporabite podatke že danes in se pravilno odločite, kakšne nabavne limite in pogoje plačil boste ponudili, kako si boste zagotovili dobre pogoje poslovanja, financiranja in ohranili zdravo podjetje.

Uporaba uradnih podatkov iz nacionalnih registrov

V bonitetni hiši CompanyWall se zavedamo, da tekmovalno okolje s tem pa težnja po vse hitrejših poslovnih odločitvah, v podjetjih prinaša vsak dan večjo potrebo po informacijah. Verjamemo, da je za najbolj zanesljivo odločanje potrebna uporaba uradnih podatkov iz letnih poročil ter drugih podatkov iz uradnih registrov, zato objavljamo in analiziramo izključno te in uporabnikom informatorja zagotavljamo informacije neposredno iz uradnih virov.

V Sloveniji sodelujemo z Agencijo RS za javnopravne evidence in storitve (AJPES), na Hrvaškem nam podatke zagotavlja FINA, v Srbiji APR, v Bosni in Hercegovini FIA, APIF ter direkcija za finance lokalne samouprave Brčko, v Črni gori pa davčna uprava.

Arhiv naročnika

Bonitetna ocena – Temelj poslovnih odločitev 

Dobro poznavanje poslovnega okolja in poslovanja poslovnih partnerjev je za odločevalce v podjetjih ključno. Nepravilne odločitve, lahko podjetja drago stanejo. Prvo informacijo o tem, kam v svojem poslovanju pluje neko podjetje, s katerim želite sodelovati, ponudi bonitetna ocena.

V bonitetni hiši CompanyWall za izračun bonitetne ocene uporabljamo lastno metodologijo, ki vključuje najpomembnejše kvalitativne in kvantitativne podatke, pridobljene iz uradnih računovodskih izkazov. To so:

  • Kazalnik likvidnosti
  • Kazalnik solventnosti
  • Kazalnik učinkovitost
  • Koeficient dobičkonosnosti
  • Kazalnik donosnosti

Podjetja, ki imajo visoke bonitetne ocene, to so A, AA in AAA, so zmožna plačevati svoje obveznosti in so potencialno dobri poslovni partnerji. Na drugi strani bonitetni oceni BBB in CCC napovedujeta večjo verjetnost insolvenčnega postopka v prihodnosti ter opozarjata na večjo previdnost pri sodelovanju s takim podjetjem, saj ni nujno, da bo zmoglo poravnavati svoje obveznosti do dobaviteljev.

Arhiv naročnika

Certifikat bonitetne odličnosti povezuje zaupanja vredna podjetja doma in v tujini

Bonitetne ocene brez dvoma vplivajo na poslovanje podjetij. Že leta predstavljajo pomemben vir informacij, ki kažejo nedvoumno ter celovito sliko poslovanja in predvidevajo poslovanje v prihodnosti, da lahko sprejmete odločitev.

Koristno je poznati tako bonitetno oceno (potencialnih) partnerjev kakor tudi svojo, saj vam lahko pomaga do boljših poslovnih rezultatov. Za najvišje bonitetne ocene podjetja namreč prevzamejo certifikat bonitetne odličnosti, ki omogoča dobrim podjetjem, da se prepoznajo med seboj.

Certifikat bonitetne odličnosti CompanyWall je dodobra uveljavljen in poznan v državah Zahodnega Balkana. Ker je registriran na ravni Evropske unije (preverite TUKAJ), pa ga kot dokazilo podjetja uporabljajo tudi za poslovanje izven meja Slovenije, Srbije, Hrvaške, Črne gore in BiH.

Gre za dokument, ki po besedah prejemnikov, najbolj pripomore k bolj enostavnemu, hitrejšemu, a zanesljivejšemu povezovanju. Tudi za podjetja, ki začenjajo na tujih trgih ali imajo manj znanj in izkušenj, je certifikat bonitetne odličnosti potrdilo, da brez skrbi stopajo v sodelovanje z zanesljivim poslovnim partnerjem.

Dejstvo je, da je potrebno preveriti vsakega kupca, dobavitelja in poslovnega partnerja, doma in v tujini, ne glede na velikost podjetja, dejavnost ali gospodarsko klimo, v kateri smo se znašli. Zato smo se v CompanyWall odločili, da preverjanje finančnih podatkov in poslovanja poslovnih subjektov zagotovimo vsem uporabnikom v Sloveniji BREZPLAČNO.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?