zadnje objavljene

pogledi

več
Doc. dr. Maja Pakiž, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

mnenje

več

Železničarski teniški klub Maribor dvajsetič zapored naj klub

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
04.02.2023 04:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipni državni prvaki do 16 let s predsednikom in direktorjem kluba.
ŽTK

Teniška zveza Slovenije je pred kratkim objavila vrstni red najboljših slovenskih teniških klubov za leto 2022. Po letu 2003, ko je z dosežki igralcev in igralk na turnirjih doma in v tujini Železničarski teniški klub (ŽTK) Maribor prvič osvojil ta laskavi naslov, je tokratni že 20. zaporedni. Z vsemi naslovi sta tesno povezana od marca 2004 predsednik kluba Drago Završnik in Matjaž Plejić, ki je direktor kluba že več kot 20 let.

Igralci in igralke ŽTK Maribor so v letu 2022 osvojili prgišče naslovov državnih prvakov in prvakinj v posamični konkurenci, dvojicah in ekipno v vseh starostnih kategorijah, uspehe so nizali tudi na mednarodnem prizorišču. Med 72 klubi, ki so osvojili vsaj točko v tekmovanju za najboljši slovenski klub, jih je ŽTK zbral 47.246, drugi klub na lestvici, Center Court Ljubljana, jih je zbral 32.587, TK Branik Maribor se je s 7091 točkami uvrstil na deseto mesto, TK Ptuj pa s 4746 točkami na 16.

"V minulem letu smo presegli načrtovane tekmovalne cilje, lovorik je bilo toliko, da jih je težko prešteti, seznam igralk in igralcev, ki so jih osvojili, pa je dolg. Posebej ne bi nikogar izpostavljal, vsi si zaslužijo pohvalo. Imamo vrsto reprezentantov v vseh starostnih kategorijah, lahko pa se pohvalimo, da sta po Maju Premzlu, ki je lani zaigral za reprezentanco v Davisovem pokalu, v reprezentanco, ki bo v teh dneh igrala v gosteh proti Turčiji, povabljena Sebastian Dominko, ki je že igral zanjo, in prvič Jan Kupčič, kar štejemo kot velik uspeh. Vsi trije igralci so ob Maticu Špecu uvrščeni na lestvico ATP. Dosežki naših igralcev in igralk so odsev organiziranega in strokovnega dela v klubu, za njihov teniški napredek skrbi 18 trenerjev," pojasni Matjaž Plejić.

Ni turnirja, da ne bi osvojili pokala ali dveh (od leve): Paolo Angeli, Nala Kovačič, Beti Butina Jazbec, Mark Bečirovič Novak.
Dušanka Mlakar

"Pohvalimo se lahko, da imamo najboljše razmere za delo med vsemi slovenskimi klubi, saj naš teniški park premore sedem dvoranskih igrišč in deset igrišč na prostem. Naša želja je, da bi ob enem obstoječem igrišču s trdo podlago zgradili še vsaj eno, saj je turnirjev na taki podlagi v svetu vedno več, zato taka igrišča potrebujemo za treninge," razloži Drago Završnik. "Veliko si obetamo od sodelovanja s Ptujčanom Zoranom Krajncem, trenerjem leta 2022, nekdanjim trenerjem Tamare Zidanšek, ki ima bogate teoretične in praktične izkušnje. Da bi bili naši igralci in igralke čim bolje pripravljeni na zahtevne dvoboje, imajo na voljo fitnes in dva trenerja za izboljšanje telesne pripravljenosti in dva fizioterapevta. Na že 20. priznanje smo ponosni, a osvajanje tovrstnih lovorik ni naš primarni cilj, temveč vzgoja mladih igralcev in igralk in čim večja prepoznavnost kluba kot prireditelja domačih in mednarodnih turnirjev," dodaja Završnik.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?