Zaradi vandalizma odstranili igrala s Trga svobode v Mariboru

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
28.01.2023 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob igralih, ki so ob guganju zasvetila, se je rado ustavljalo staro in mlado.
Andrej Petelinšek

Energetsko obarvanega otroškega igrišča na Trgu svobode, kjer so se otroci - pa tudi najstniki in odrasli - radi ustavljali, več ni. Mestna občina Maribor ga je odstranila, ker je bilo večkrat podvrženo vandalizmu in je postalo poligon za grafite z vsebino, ki spodbuja k nasilju. Eno od igral je bilo uničeno že pred časom in ga več niso mogli popraviti. Uničene so tudi klopi ob gradu, zato so umaknili še te. Želijo jih popraviti in očistiti.

Igrala so odstranili.
Sašo Bizjak

"Na tej točki bi radi opozorili, da nam vandaliziranje in risanje po objektih, spomenikih in drugih mestnih površinah, ki niso temu namenjena - oziroma sploh vse oblike vandalizma in uničevanje javne in druge lastnine - ne sme biti v ponos. Mesto in meščani si moramo skupaj prizadevati, da ohranjamo svoje mesto lepo in urejeno," izpostavljajo na občini in dodajajo, da so v Mariboru javne površine, objekti in pomembni spomeniki pogosto tarča objestnosti.

Še nova in nepočečkana igrala
Andrej Petelinšek

Energetska igrala so bila leta 2019 postavljena kot družbeno odgovorni projekt z namenom osveščanja predvsem otrok in mladih o obnovljivih virih energije in pomembnosti odgovornega odnosa do okolja. Obiskovalci so lahko z njihovo pomočjo na zabaven način spoznavali, kako lahko prav vsi proizvajamo energijo. Odstranjene elemente igral in informativno tablo bo občina spomladi namestila na novo lokacijo, "saj želimo, da še naprej služijo ozaveščanju čim večjega števila otrok".

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta