Umrl je Večerov urednik in novinar Milan Golob

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
30.01.2023 06:40
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milan Golob
Jernej Amon Prodnik

Nenadoma se je v 86. letu poslovil Milan Golob, dolgoletni Večerov novinar in urednik, ki je tudi zadnji dobri dve desetletji po uradni upokojitvi ostal predan svojemu novinarskemu poslanstvu. Luciden opazovalec dogajanja je bil, v vselej zanimivih pogovorih tudi žlahten komentator, sicer pa dolgoletni urednik mariborske kronike, kasneje, vse do upokojitve, pa tudi novinar in urednik za področje zdravstva.

Milana Goloba smo tedaj prihajajoči mladi novinarji cenili predvsem kot izjemno dragocenega mentorja, ki je s svojimi bogatimi izkušnjami pomagal vzgajati nove generacije Večerovih piscev. Tudi po uvedbi računalnikov v novinarski vsakdan je Golob ostal zvest papirju; relevantne prispevke (tudi drugih tiskanih edicij, ki bi lahko prišli kdaj prav) je skrbno hranil in svoj mentorski pečat na izpisanih prispevkih mladih kolegov, preden so bili ti zreli za objavo, vselej pustil z rdečim pisalom.

Milan Golob je bil tudi izjemen dvojec s kolegom in prijateljem Otmarjem Klipšteterjem, Fredijem, s katerim sta konec 60. let prejšnjega stoletja novinarsko zakuhala Cestno afero, ki je v tedanji Jugoslaviji vznemirila celo Tita, prav tako s Fredijem pa sta bila tudi tvorca v vsej Sloveniji priljubljenega družinskega tednika 7D, ko je ta v začetku sedemdesetih let postal samostojna edicija.

Janko Rath

Vselej je ostal zvest Mariboru, še bolj pa Večeru, ki ga je nosil v srcu, tudi po upokojitvi pa je še naprej negoval tako novinarsko kot uredniško obrt, urejal je interni časopis UKC Maribor Naša bolnišnica in glasilo Društva za bolezni srca in ožilja ter pomagal urejati številne druge strokovne publikacije s področja zdravstva.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?