UKC Maribor: Nov vitez krvodajalstva je Borut Kaloh

MBK
29.09.2020 17:52
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Kaloh je stotič daroval kri.
Ukc Maribor

Na Medicinski fakulteti UM, kjer potekajo krvodajalske akcije Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor, so gostili novega krvodajalca stokratnika. To je postal Borut Kaloh, ki je kri prvič daroval leta 1983. Zdravstveno osebje Centra za transfuzijsko medicino se mu je za to plemenito dejanje zahvalilo z darilom. "S krvodajalstvom pomagamo ljudem, ki to potrebujejo. Lepo bi bilo, če bi se čim več mladih odločilo za krvodajalstvo, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo kri sami potrebovali," je povedal Kaloh.

Borutu Kalohu se je zahvalil tudi Metod Dolinšek, sekretar Rdečega križa Maribor.
Ukc Maribor

"Postali ste član elitnega kluba vitezov krvodajalstva. Ljudje, kot ste vi, so steber prostovoljnega krvodajalstva. Da lahko zdravstveni sektor nemoteno dela," se je novemu stokratniku zahvalil Metod Dolinšek, sekretar Rdečega križa Maribor, in poudaril, da so ponosni na vsakega dajalca krvi. Erika Kavaš iz Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor pa je povedala, da več ko imajo stokratnikov, bolj so lahko brezskrbni glede oskrbe s krvjo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta