Torta za arhitektov rojstni dan

kr
26.03.2023 08:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V torto v obliki Hutterjevega bloka je - med avtorico torte in avtorjema razstave - zarezal župan Saša Arsenovič.  
Sašo Bizjak

Razstavni in hkrati raziskovalni projekt o Saši Devu, ki sta ga zasnovala arhitekt Stojan Skalicky in direktorica UGM Simona Vidmar, se je zaključil danes, ob 120. obletnica rojstva Saše Deva. Devov rojstni dan so praznovali z zaključnim vodstvom po razstavi, ki mu je sledilo druženje. Obiskovalce je čakal tudi kos torte v obliki Hutterjevega bloka. Ob 20. uri so na Televiziji Maribor premierno predvajali polurni televizijski dokumentarec Saša Dev - arhitekt modernega Maribora, ki ga je ob razstavi s snemalci in montažerjem pripravila novinarka Karmen Podlesnik Marčič.

Razstava se je zaključila, njeni stranski učinki pa bodo trajali. Društvo arhitektov Maribor je ustanovilo Fundacijo Saše Deva, ki bo skrbela za nagrajevanje arhitekturnih dosežkov ter preučevanje in odkrivanje arhitekture, zgradbe, ki jih je načrtoval Saša Dev, pa bodo odslej nosile posebne oznake, ki bodo vodilo za tiste, ki si njegovo delo ogledujejo, in za tiste, ki v njegovih hišah živijo.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta