Sejem Artish prvič v Mariboru: V Vetrinjskem dvoru razstavljajo mladi kreativci

Jana Juvan Jana Juvan
25.03.2023 03:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tropicarium so tropski rastlinski terariji, v katerih voda ves čas kroži in je zato skoraj samooskrben - zaliti ga moramo le 2-3 krat na leto.
Saso Bizjak

V Maribor je prišel Artish. Prodajno-razstavni sejem slovenskih ustvarjalcev, oblikovalcev in rokodelcev, ki ga v Ljubljani poznajo že od leta 2011, je danes prvič tudi v Mariboru. Kar 26 izvirnih in kreativnih ustvarjalcev se do 18. ure predstavlja v Vetrinjskem dvoru. Zaradi vremena so sicer pobegnili z dvorišča v notranje prostore, je pa na dvorišču kljub temu na voljo tako igralni kotiček za najmlajše kot mobilna kavarna na kolesu Žana Krivca in stojnica lokalne mikropivovarne Method Brevery.

Saso Bizjak

Pobudo za izpeljavo Artisha v Mariboru je dala Nina Logar, ki že več kot 10 let ustvarja unikatna oblačila v duhu ponovne uporabe pod znamko Ninarozina. Pove nam, da sama že vrsto let sodeluje na tem sejmu, tak umetniško-obrtniški sejem pa je pogrešala tudi v svojem domačem kraju. Namesto izumljanja tople vode se je raje povezala z organizatorko Eriko Felicijan in skupaj sta sejem prestavili še v Maribor. "Artish je platforma, kjer spodbujamo mlade ustvarjalce, ki se tako lahko predstavijo širši publiki. Širimo se skoraj po celi Sloveniji. Vsak ima svojo zgodbo. Vsak izdelek je res nekaj posebnega. Tako podpiramo mlade ustvarjalce, da sledijo svojim sanjam in jim ponujamo odskočno desko za naprej," razloži idejo Artisha njegova snovalka in gonilna sila, Erika Felicijan.

Tropicarium so tropski rastlinski terariji, v katerih voda ves čas kroži in je zato skoraj samooskrben - zaliti ga moramo le 2-3 krat na leto.
Saso Bizjak

Zamislili so si, da bi imeli tudi spremljevalni program, zato dogodek v Mariboru soorganizira tudi zavod Mars, ki tradicionalno skrbi za ustvarjalne delavnice v Vetrinjskem dvoru. Tokrat so v duhu materinskega dneva izdelovali cvetlične voščilnice. Izvedli pa so tudi jogalnico, delavnico joge s Tjašo Bobek za sprostitev mamic in vseh ostalih, kot so dejali. Za zelo posebno delavnico bo poskrbel tudi Miha Leitinger, ki na sejmu predstavlja svoje tropske rastlinske terarije znamke Tropicarium. 

Saso Bizjak

S 1. aprilom se bo sejem Artish ponovno preselil na svojo tradicionalno lokacijo na Gallusovem nabrežju v Ljubljani, kjer bo gostoval vsako soboto do oktobra. Na sejem se lahko prijavi kdorkoli, če je prijav preveč, pa organizatorji izberejo sodelujoče glede na njihovo izvirnost, unikatnost in raznolikost. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta