zadnje objavljene

pogledi

več
Janis Varufakis, nekdanji grški finančni minister in profesor ekonomije na Univerzi v Atenah, Project Syndicate

mnenje

več

Aktualno

(PREJELI SMO) Ob Dravi sedemnadstropna stavba za starejše (2)

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Vaš prispevek o gradnji 60 oskrbovanih stanovanj na Pobrežju bi rad dopolnil z informacijo, da sem na javni razgrnitvi projekta želel, da se sestanek prestavi, ker sosednje o njem niso bili obveščeni oziroma je bilo nanj vabljenih le sedem oseb, od tega en občan, ki se je preselil in več ni lastnik objekta. Od mestne občine sem dobil odgovor v ustni in pisni obliki, da se bomo verjetno ustno obveščali. Citiram besede člana MČ Pobrežje, gospoda Simona Tekavca, z dne 5. januarja 2023: "Iz navedenega sledi, da zakon ne predvideva obveščanja javnosti. Obveščena je mestna četrt, ki po svoje obvešča krajane o javni razgrnitvi. Obvestili smo le najbližje sosede, ki potem itak to vest razširijo tudi med ostale bližnje prebivalce. Gradivo pa je dostopno v fizični obliki na mestni četrti in na spletni strani MOM."

MČ Pobrežje ni obvestila svojih občanov. Veliko ljudi se ne spozna na internet. Graditi se nameravata dve visoki stavbi in ne ena. Zapišem naj, da zapisnika o sestanku in predstavitvi še do danes ni na spletni strani MOM, da bi lahko podali pripombe na zapisnik o OPPN Pobrežje. Sestanek je bil 11. januarja 2023. 26. januarja 2023 ima mestni svet na razpravi tudi razgrnitev DSO - Pobrežje.

Mojo pobudo, da se sestanek in predstavitev snemata z diktafonom zaradi verodostojnosti izrečenega, je član Mestne občine Maribor zavrnil. Ne drži zapis v članku, da zaradi ležečih policajev ni pretirane hitrosti. Analizo je izvedla mariborska fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. Strokovnjak je podal izjavo, da je namesto 30 kilometrov na uro izračunana povprečna hitrost več kot 50 kilometrov na uro. Na moje vprašanje, zakaj ne bo podzemnih garaž, ker bom s tem moten s hrupom in onesnaženjem zraka, nisem dobil odgovora.

Kot stanovalec ne nasprotujem gradnji. Želim pa, da je pred gradnjo zagotovljena varnost na cesti, pešpoti, da se uredi cesta in pešpot, ki je zdaj v nezadovoljivem stanju, 1 po oceni strokovnjaka. Da se naredi podzemna garaža, da se zmanjša višina objektov.

Ivan Purič, občan

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?