Ob kulturnem prazniku marsikam brezplačno. Kam v Mariboru?

N.A.
05.02.2023 08:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Klenovšek, UGM

Priložnosti, kje lahko preživite sredin slovenski kulturni praznik, ne da bi plačali cent vstopnine, bo po Sloveniji precej. Nekaj idej za Maribor je tukaj. Če še niste videli odlične arhitekturne razstave mariborskega modernista Saše Deva, katerega dela so Hutterjev blok, Zdravstveni dom Maribor, nekdanja banka v Tyrševi ulici itd., bo priložnost 8. februarja med 10. in 18. uro v Umetnostni galeriji Maribor (UGM). Ogledati si bo mogoče tudi razstavi Trakovi umetnika Milana Ketiša in Fredy Koschitz in družinske vezi. Ob 18. uri se lahko pridružite slikarju Ludviku Pandurju, ko bo podpisoval monografijo, s penino se bo nazdravilo kulturi. V UGM Studio vabi razstava Odpiranja Boruta Popenka.

Odprta vrata in vodeni ogledi stalnih razstav (ob 10. in 16. uri) bodo tudi v Pokrajinskem muzeju Maribor (grad). Ob 11. uri bodo odprli razstavo na prostem KULTurni VSTOPI - IZSTOPI ob 120-letnici muzeja. Ob 17. uri bo v Grajski kavarni gimnazijski recital, uro kasneje odprti mikrofon poezije. V Muzej najstarejše trte na svetu na Lentu se lahko odpravite med 11. in 18. uro.

MMC Kibla ob 11. uri vabi v KiBelo na vodstvo po razstavi Spomenik v realnem času in zajtrk z umetnikom Mladenom Miljanovićem, razstava bo na ogled od 10. do 18. ure. Med 15. in 19. uro bo odprt artKIT, kjer razstavlja ilustratorka in oblikovalka Alja Horvat. Ob 16. uri bo po razstavi KIBLIX 2022: Ljubezen in mir v Kibla portalu obiskovalce popeljal kurator Peter Tomaž Dobrila. Razstava o nadvojvodi Janezu na Meranovem bo ta dan odprta od 13. do 17. ure.

V Muzeju NO bodo med 9. in 18. uro vsi ogledi z vodstvom (razstave Spomenik mariborski industriji, Pohorska legenda, Maribor je naš, Orožje ne strelja samo, Ste me hoteli videti strto?) in delavnice brezplačni. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta