Aktualno

Na čelo mariborskega urada za kulturo in mladino začasno Nina Kirbiš

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
23.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nina Kirbiš se na razpis za vodjo urada ni prijavila.
Andrej Petelinšek

Mestna občina Maribor bo znova ostala brez vodje urada za kulturo in mladino. Kot je znano, s 1. februarjem to mesto po slabih dveh letih zapušča Klemen Brvar, ki bo nastopil položaj direktorja Mariborske knjižnice. Od začetka novembra tako teče postopek, s katerim mariborska občina išče novega šefa omenjenega urada. Ta je bil, spomnimo, pred Brvajem kar osem let brez uradnega vodstva oziroma ga je s pooblastilom peljal Daniel Sajko.

Urad za kulturo in mladino čaka novega vodjo.
Sašo Bizjak

Na razpis se je prijavilo deset kandidatov, imen na občini ne razkrivajo - kot pojasnjujejo, zaradi osebnih podatkov in ker je postopek v teku. Iskanje novega vodje traja že več kot dva meseca, prihodnji mesec, ko odhaja Brvar, pa bo še daleč od zaključka, saj še ni bila imenovana niti izborna komisija. Pooblastilo za vodenje urada je tako z začetkom naslednjega meseca dobila Nina Kirbiš, sodelavka urada za kulturo, sicer tudi bivša žena mariborskega župana Saše Arsenoviča. "Kot vodja sektorja za kulturo je logično, da začasno prevzamem vodenje urada, dobro pa poznam tudi področje mladine," je povedala Nina Kirbiš, nekdanja direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor, ki se, kot je dejala, ni prijavila na aktualni razpis.

Ta je na točki, da so bile pregledane prispele vloge, kandidatom z nepopolno pa poslane zahteve za dopolnitev. Ko bodo zakonski roki v zvezi s tem potekli, bo imenovana izborna komisija, sledijo vsebinski pregled in razgovori ... "Termin zaključka postopka je odvisen od zunanjih dejavnikov, zato tega ne moremo natančno napovedati," na občini razlagajo, da morajo upoštevati roke v skladu z zakonom o upravnem postopku, kandidatom dati čas za pripravo na razgovor in počakati na pravnomočnost odločitev.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?