Aktualno

Mariborska knjižnica: Za direktorja imenovali Klemna Brvarja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Brvar bo petletni mandat nastopil 1. februarja 2023.
Andrej Petelinšek

Svet zavoda Mariborske knjižnice je danes opravil še zadnji korak pri izbiri novega direktorja knjižnice, saj se bo dolgoletna direktorica Dragica Turjak sredi mandata upokojila. Za direktorja so člani sveta zavoda imenovali Klemna Brvarja. "Dobil je sedem glasov in nihče ni bil proti," je povedala Majda Potrata, predsednica sveta zavoda, v katerem je enajst članov.

Pred glasovanjem o imenovanju je svet zavoda pridobil tudi potrebna soglasja občinskih svetov lokalnih skupnosti, delavcev zavoda in strokovnega sveta zavoda. Brvar, ki je sicer komaj dobro leto in pol vodja občinskega urada za kulturo in mladino, pred tem pa je bil več kot desetletje zaposlen v Mariborski knjižnici, nastopi petletni mandat s 1. februarjem 2023, ko se s položaja direktorice poslavlja Dragica Turjak, ki se je pred 36 leti zaposlila v Mariborski knjižnici in prvič prevzela njeno vodenje 1. oktobra 1991.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?