Maribor: Medicinski sestri halji obesili na klin in se preselili v mobilno kuhinjo

Gregor Grosman Gregor Grosman
28.02.2019 16:25

Mariborčanki, ki sta še nedavno svoje delo opravljali v operacijski dvorani, bosta odslej v rožnato polepljenem vozilu ponujali inovativne hot doge, sendviče, zdrave smoothije in solate.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maja&Nika food truck, roza tovornjak, ki ne bo le prodajal hrane, ampak tudi izobraževal.
Gregor Grosman

Dve medicinski sestri sta se podali v posel s premičnim gostinskim lokalom. Za Majo Brodnik in Niko Slišković pomeni Maja&Nika food truck, rožnato polepljen kombi, ki bo že kmalu vozil po Mariboru, nov začetek v njunem življenju in nov izziv. "Vedno sem mislila, da bom do pokoja v operacijski, kjer sem začela svojo poklicno kariero pred 15 leti, Nika pa je v operacijskih dvoranah preživela 25 let," je Brodnikova zapisala na svojem blogu, v katerem je komentirala birokratske zaplete ob začetku njune nove poklicne poti in razburljivo iskanje vozila, ki bi ustrezalo njunim potrebam.

Maja Brodnik in Nika Slišković
Gregor Grosman

Vozilo iskali po celi Evropi

Primeren kombi sta skupaj z vsemi člani obeh družin po spletu iskali po vsej Evropi. "Avstrija, Italija, Francija, celo Belgija se je znašla na seznamu." Najprej so si ogledali lep kombi v Gradcu, a jim ni bil namenjen. Nato nekaj tednov niso našli nič uporabnega, v začetku decembra pa so naleteli na zanimivo vozilo v Pulju. Z novo kuhinjo, solarnim sistemom in lepo opremljen. A cena je bila previsoka za tako star kombi, in pričela so se pogajanja, ki so obrodila sadove. Po vozilo sta šli 4. januarja, slaba dva meseca pa sta ga čistili, pripravljali in opremljali.

Gregor Grosman

Ponudba na različnih lokacijah

"Ko sva se peljali po Mariboru, so se vsi obračali za nama," je opazila Nika Slišković. Da bo njuno vozilo lahko stalo in obratovalo na Trgu svobode, pri Vinagu, mora občina spremeniti odlok. Na tem mestu bi radi hrano prodajali vsaj dva dni v tednu. "Pri Trgu svobode sva računali na sredo in četrtek dopoldne, v soboto dopoldne pa si želiva biti na mestni tržnici. Kakšen dan bi ostali na Pobrežju, prav tako sva dogovorjeni za lokacijo v Murski Soboti pri nakupovalnem središču Maksimus, tam bova vsak petek popoldan, ponujena pa nama je tudi Gornja Radgona z lokacijo pri Maksimusu, kjer ni v bližini nobenega prehrambnega lokala," naštevata njima zanimive lokacije bodoči gostinki, ognjeni krst pa sta že prestali s prvo pogostitvijo otrok na manjšem gasilskem občnem zboru.

Nista si znali predstavljati, da bi stali v operacijski dvorani do pokoja. 
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta