Maraton okoli Pohorja: Prijave po najnižji ceni do 8. maja

Uroš Gramc Uroš Gramc
12.04.2023 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pomembno se je rekreirati in ob tem uživati.
Sašo Bizjak

Kolesarsko društvo Branik Maribor v sodelovanju z našo časopisno hišo v soboto, 17. junija, prireja že 44. rekreativni maraton okoli Pohorja. Start bo ob 9. uri na Trgu svobode, kjer bo tudi ciljni prostor za vse štiri trase - 30 km (240 metrov višinske razlike), 50 km (530 m), 72 km (942 m) in 147 km (1590 m). Za vse otroke, mlajše od 14 let, je obvezno spremstvo polnoletne osebe, za vse udeležence čelada.

Najstarejše rekreativne kolesarske prireditve se je ob prvi izvedbi leta 1979 udeležilo kar 1400 udeležencev, po rahlem zatonu v preteklem obdobju pa je zadnja leta spet vedno bolj priljubljena. Lani se je prijavila skoraj polovica te množice, kdo se je karavani pridružil tudi po poti in se potil z vsemi ostalimi. Ja, dobesedno potil, ker je bilo vroče in ker Pohorje ni le v imenu, ampak je treba premagati tudi kak vzpon. Najlažja trasa je seveda najkrajša - od Maribora zavije proti Pekram, Limbušu in Rušam, nato pa nazaj proti mestu skozi Bresternico in Kamnico - in ponuja kar nekaj možnosti za oddih ob poti, da bi jo morali brez večjih težav premagati tudi slabše pripravljeni in ob tem še uživati! Letos, ko so popravili in odprli most čez Dravo med Rušami in Selnico, je spet v programu prireditve.

Sašo Bizjak

Sicer pa so se lani tudi na daljše proge neustrašno podali nekateri zelo mladi kolesarji. Najmlajši, šele osemletni Jan Novak, je zmogel 50-kilometrsko pot. Da je to prireditev za vse generacije, za staro in mlado, pa je na drugi strani starostne lestvice potrdil 80-letni Tone Mom, ki je nekoč izbral celoten pohorski krog, nazadnje pa se je odločil za polovičko. Maraton je primeren za vso družino in za kolesarje vseh stopenj pripravljenosti. Njegov namen ni tekmovanje, ampak uživanje ter druženje v gibanju in lepotah ob progi, pa tudi ob oddihih med vožnjo, organiziranih in tistih, ki si jih vzamemo sami. Zmagovalci so vsi, ki ga zmorejo, ne glede na čas pedaliranja. V dokaz temu vsak udeleženec prejme (spominsko) medaljo ter majico in topli obrok.

kolesarski maraton
Večer

Da bi bili kolesarji še malce bolj motivirani in da se spravijo v dobro kondicijo, je morda pametna ideja, da se čim prej prijavijo. Pa tudi denarnica bo hvaležna, saj je prijava cenejša kot na dan dogodka, ko za vse udeležence znaša 40 evrov. Predprijava do 8. maja stane 24 evrov, 22 evrov za mladino od 16. do 24. leta, do 12. junija 32 oziroma 30 evrov. Do takrat je možno prijaviti tudi skupine nad pet oseb po znižani ceni - 22 evrov. Udeležba za otroke od petega do 15. leta je brezplačna. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta