Mali pohodniki iz Malečnika na visokem hribu

Oskar Neuvirt
27.05.2023 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroci so bili na pohodu razigrani.
Oskar Neuvirt

V letošnjem šolskem letu so si učenci in učitelji pohodniške skupine OŠ Malečnik zadali kar pet pohodov. Zadnjega smo opravili minuli četrtek. Krožna pot nas je vodila skozi Hrenco, Celestrino, Nebovo in Trčovo. Vreme je bilo kot naročeno za hojo, čeprav so prvi kilometer otroci kar pogosto spraševali, če je še daleč, pa kje bo malica, pa kaj bomo videli na cilju in podobno.

Po uri hoje smo prispeli v Celestrino, najvišji hrib naše krajevne skupnosti, ki ga vsi imenujemo Vavtošek in je na 418 metrih nadmorske višine. Hrib je omenjen že v letu 1785. Vse to smo izvedeli pri prijazni družini Krajnc, ki stanuje tik pod vrhom. Tri učiteljice in vodič smo bili presenečeni nad sprejemom in spontano pogostitvijo. Gospa Marija je povedala, da je vesela vsakega, ki se napoti mimo njihove osamljene hiše na Vavtošek. Po postanku smo odšli na vrh in občudovali razgled na Pesniško dolino in Dravsko polje. Ob pogledu na vesele otroke, ki so popadali po zeleni travi, je poplačan ves trud.

Osvojili so najvišji vrh v krajevni skupnosti - Vavtošek (418 metrov).
Urška Kukovec

Poslovili smo se od Krajnčevih in odšli mimo rancarske kapele, nekoč Turške kapele, v Trčovo. Prečkali smo regionalno cesto in se spustili po Lisičniku. To je domače ime za dolino proti reki Dravi. Čeprav je bilo za nami že več kot pet kilometrov hoje, so otroci prisluhnili še zgodbi o velikanskem belem topolu ob Dravi.

Prišli smo na cilj, to je bil tokrat gasilski dom Malečnik. Tam so nam gasilci ponudili sok in popeljal sem skupino na ogled malega gasilskega in krajevnega muzeja. Preden so prišli starši, smo na zelenici izvedli tekmovanje v igri "štrbunk". Ker sem pozabil pripraviti čokolado za zmagovalca, sem ga napotil naslednji dan k ravnateljici, ona verjetno ima kaj sladkega na zalogi. Če otroci nekaj dobro naredijo, jih za nagrado popeljite na en takšen pohod - izlet. Tega obojestranskega zadovoljstva ne more zamenjati nobena mobilna naprava. Ob zadnjem pohodu čestitke učiteljici Urški za vodenje pohodniške skupine in upam, da s to obšolsko dejavnostjo nadaljuje.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta