Kangler ob zadnjem dejanju politične poroke z SDS: "Koalicija z Arsenovičem bi bila izdaja naših volivcev"

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
27.03.2023 07:35
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Županu Saši Arsenoviču občina propada, je kritičen Franc Kangler.
Andrej Petelinšek

Kongres Liste Franca Kanglerja - Nove ljudske stranke (NLS) Slovenije je sprejel sklep o združitvi NLS z SDS, kar je bilo še zadnje dejanje v procesu priključevanja članov NLS k SDS, ki se je začelo s podpisom sporazuma med prvakoma strank Francem Kanglerjem in Janezom Janšo 18. februarja v hotelu Habakuk v Mariboru. S tem dejanjem se bo sprožil tudi postopek izbrisa NLS iz registra političnih strank, okrog 400 članov NLS pa bo avtomatično postalo članov SDS, nam je povedal Kangler.

Demokracija pod nadzorom: Janez Janša je želel, da mariborski odbor SDS prevzame Franc Kangler.
Sds

Če je bila ustanovitev NLS pred skoraj sedmimi leti slavnostni dogodek v mariborskem Hotelu City, ki se ga je ob navzočnosti medijev udeležilo tudi več znanih imen iz slovenskega političnega življenja, je izbris stranke potekal za zaprtimi vrati. "Danes mi je vseeno lažje kot ob ustanovitvi stranke, predvsem zaradi političnih krčev v državi, kjer ljudem grozijo z novimi davki. Naš cilj je, da se čim več podobno mislečih ljudi poveže, da bodo lahko uveljavili svojo demokratično voljo na vseh prihodnjih volitvah," je poudaril Kangler.

Takojšni učinek politične poroke na desnem polu se bo poznal v mariborskem mestnem svetu.
Igor Napast

Takojšni učinek politične poroke na desnem polu se bo poznal v mariborskem mestnem svetu, kjer naj bi po združitvi štirih svetnikov SDS in osem svetnikov NLS že na naslednji seji nastopila združena skupina SDS z dvanajstimi svetniki, ki naj bi jo vodil dosedanji vodja svetniške skupine NLS Milan Mikl. SDS bo imela z dvanajstimi svetniki toliko glasov kot lista Arsenovič za Maribor, medtem ko jih ima Gibanje Svoboda enajst.

(INTERVJU) Saša Arsenovič: Izdaja volivcev, če bi sodeloval s Kanglerjem? Ja, a tukaj sem, da poskrbim za razvoj mesta

Ker je župan Saša Arsenovič v sobotnem intervjuju v Večeru izjavil, da bi lahko politično sodeloval tudi z SDS in Kanglerjem, smo o tem vprašali tudi nekdanjega mariborskega župana. Je res možna takšna koalicija? "Te možnosti ne izključujemo, v politiki se je vedno treba pogovarjati. Toda glede na delovanje in obnašanje Arsenoviča dvomim, da bi se lahko uskladili. Mislim, da bi bila to izdaja naših volivcev, saj Arsenovič še naprej razvija samo središče mesta, namesto da bi se ukvarjal z vsemi mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi. Poglejte, kaj se dogaja v Kamnici in Bresternici, občina mu propada," je kritičen Kangler.

Združeno svetniško skupino SDS naj bi vodil Milan Mikl.
Igor Napast

Jutri zvečer bo namreč skupna izredna seja dveh svetov krajevnih skupnosti Kamnica in Bresternica - Gaj, saj so pred drugim branjem proračuna Mestne občine Maribor ugotovili, da so iz proračuna za prihodnji dve leti "umaknjene popolnoma vse investicije" v teh krajevnih skupnostih. "V primeru nerazumevanja naših problemov bomo pričeli s postopkom ustanovitve občine Kamnica - Bresternica - Gaj," je napovedal predsednik sveta KS Kamnica Simon Hauptman.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta