zadnje objavljene

pogledi

več
Doc. dr. Maja Pakiž, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

mnenje

več

(FOTO) Prvi dan v novih prostorih mariborskega waldorfskega vrtca Studenček

Barbara Bradač Barbara Bradač
06.02.2023 05:27
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z novimi prostori so zelo zadovoljni.
Sašo Bizjak

Po dobrih treh letih in pol je 50 otrok in devet zaposlenih danes vstopilo v novo hišo zasebnega waldorfskega vrtca Studenček v Valvasorjevi ulici. Direktorica Inštituta Sofijin izvir Viktorija Kovačič, ki vodi vrtec,​ je izjemno vesela, da so se lahko vrnili na staro lokacijo, saj so zadnja leta gostovali na bližnji waldorfski šoli. "Preveva nas občutek hvaležnosti, da smo prišli nazaj domov. V šoli je bilo za otroke dobro poskrbljeno, od zaposlenih pa je bivanje v začasnih prostorih zahtevalo veliko dodatnega vložka in potrpljenja. Tu je veliko manj hrupa, imamo velik vrt, kjer imamo popoln mir," pravi direktorica. Z novimi prostori, ki imajo talno gretje, urejeno rekuperacijo, tri igralnice, tudi svojo kuhinjo, so zelo zadovoljni. "Vsi mariborski otroci, ne samo naši, si zaslužijo bivanje v kakovostnih vrtčevskih prostorih," dodaja.

Viktorija Kovačič: "Vsi mariborski otroci, ne samo naši, si zaslužijo bivanje v kakovostnih vrtčevskih prostorih."
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Mariborska občina je prostore waldorfskega vrtca, ki jih je konec junija 2019 zajel požar, obnovila v gabaritih pogorelega vrtca. Projekt obnove je trajal dlje, kot so sprva pričakovali, saj so, kot pojasnjujejo na občini, morali ponoviti javno naročilo za izbiro gradbinca, ker so bile na prvi razpis prejete ponudbe nad zagotovljenimi sredstvi. Slednjič sta objekt rekonstruirala podjetji Noah iz Maribora in Remont iz Celja. Strošek investicije iz občinskega proračuna je znašal 840 tisoč evrov, občina je prejela 233 tisoč evrov priznane zavarovalnine.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Za opremo, urejeno galerijo, kjer otroci spijo, in večje igrišče z unikatnimi sonaravnimi igrali so poskrbeli v inštitutu, za kar so najeli kredit in odšteli okoli 50 tisoč evrov. Mariborski občini bodo za najem stavbe plačevali okoli 2100 evrov mesečno. Kot pravi Kovačičeva, dvakrat več kot prej, a upa, da bodo zaradi nove sodobne in energetsko varčne gradnje stroški manjši.

Sašo Bizjak
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?