Aktualno

(FOTO) Na Pohorju zapadlo do 50 centimetrov snega: Prva smuka ta konec tedna na Arehu

MBK
24.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Smučišča bodo v soboto odprta od 9. do 16. ure.
Visit Pohorje

Do 50 centimetrov zapadlega snega je na Pohorju letos omogočilo zgodnji začetek nove zimske sezone, so sporočili iz Marproma. "Pohorska smučišča bodo oživela že to soboto, 26. novembra, ko bo na voljo prva smuka na Arehu, kjer bodo v pogonu vlečnice Areh, Ruška in Cojzarica. Te naprave bodo obratovale tudi v nedeljo, smučišča pa bodo oba dneva odprta od 9. do 16. ure," so zapisali.

Visit Pohorje

Dnevna smučarska vozovnica bo čez vikend za odrasle stala 23 evrov, za mladino, študente in seniorje 20 evrov, za otroke 14 evrov in enako za invalide. V času odprtja smučišč bosta delovali blagajni na spodnji postaji Pohorske vzpenjače in na Arehu. Za obisk smučišč v upravljanju Marproma bodo že veljale tudi sezonske vozovnice 2022/23.

"Ker bodo sprva odprta samo areška smučišča, bo krožna kabinska žičnica v soboto in nedeljo delovala po voznem redu vsako polno uro. Od njene zgornje postaje bo na Areh vozil en smučarski avtobus. Zaenkrat bo smuka mogoča 26. in 27. novembra, od ponedeljka pa bodo smučarske proge zaprte. O nadaljnjem obratovanju bomo smučarje obvestili," so še sporočili iz Marproma. 

Visit Pohorje

Vozni red smučarskega avtobusa bo v petek objavljen na spletni strani www.visitpohorje.si, na tej strani boste našli tudi aktualne informacije o obratovanju žičnic in stanju smučišč.

Že pred prvo smuko bo v petek, 25. novembra, potekalo sankanje na Bellevueju med 12. in 16. uro, ko bo uporaba trakov Bejbika brezplačna. Sankanje bo nato na razpolago še v soboto in nedeljo med 9. in 16. uro ob polovični ceni vozovnic za trakova Bejbika.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?