Zunanje pohištvo podjetja IKEA je točno to, kar poleti potrebuješ za druženje na prostem

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
16.05.2023 04:47

Strokovnjaki podjetja IKEA za urejanje doma razkrili trike za ureditev zunanjih prostorov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
SMALAND kotiček
Arhiv Naročnika

Podjetje IKEA Slovenija je na dogodku v ljubljanskem botaničnem vrtu predstavilo dostopne rešitve in ideje za zunanje prostore. Strokovnjaki za opremljanje so ob druženju s predstavniki medijev in znanimi obrazi, kot so Ajda Sitar, Jure in Tjaša Marolt ter Vanesa Rola, razkrili trike za opremljanje majhnih balkonov, ljubkih teras in urejenih vrtov.

Odkar je podjetje IKEA pred dvema letoma odprlo svojo prvo trgovino v Sloveniji, je ugotovilo, da Slovencem veliko pomenijo prijetni zunanji prostori. V pomladnih in poletnih mesecih se na njih radi družijo na piknikih in družinskih praznovanjih, za tiste, ki živijo v mestih, pa zeleni balkoni in terase predstavljajo umik in priložnost za nekaj trenutkov sprostitve. Podjetje IKEA vsako leto opravi raziskavo Life at home. Po ugotovitvah več kot polovica vprašanih meni, da je najpomembnejši vidik popolnega doma ta, da se lahko razbremenijo in sprostijo.

Arhiv Naročnika

Velike sanje, majhno število kvadratnih metrov

Želje o velikih in urejenih zunanjih prostorih so pogosto velike, število kvadratnih metrov pa majhno. V trgovinah IKEA lahko kupci najdejo ideje in namige o tem, kako vsak balkon, teraso ali vrt spremeniti v udoben in privlačen prostor.

S premišljenimi rešitvami za shranjevanje in pametnim pohištvom lahko velike zamisli oživijo, ne glede na proračun in prostorsko stisko. Z zložljivimi mizicami in stoli iz NÄMMARÖ serije lahko prihranimo nekaj prostora, saj jih lahko preprosto pospravimo, ko jih ne potrebujemo.

»Družino NÄMMARÖ so letos dopolnili kosi modularnega pohištva, ki se lahko prilagajajo in sestavljajo glede na to, kakšen balkon ali teraso imaš. S povezovanjem posameznih sedežnih enot na primer zlahka ustvarimo zofo, ki po velikosti in obliki povsem ustreza vašemu odprtemu prostoru. Oblikovalci podjetja IKEA so pri snovanju te kolekcije upoštevali, da bo les v medeni barvi z uporabo postal še prijetnejši in z lahkoto se bo povezal z zelenimi rastlinami, s katerimi tako radi dopolnjujemo naše balkone in terase,« je dejala Lejla Puškar, ki je v podjetju IKEA zaposlena na Oddelku za notranjo opremo in komunikacijo.

NAMMARO
Arhiv Naročnika

Neprecenljivi trenutki na prostem, ne glede na vreme

SEGERÖN kolekcija omogoča, da vse od prvih toplih pomladnih mesecev pa do pozne jeseni trenutke izkoriščamo za preživljanje prostega časa zunaj. Gre za serijo prilagodljivega zunanjega pohištva, ki je primerno za vsako vreme, podnebje in aktivnosti ter je enostavno za vzdrževanje.

SEGERÖN serijo sestavljajo dostopni, a trpežni kosi pohištva z minimalističnim in brezčasnim videzom. Mize in stoli iz SEGERÖN serije so izdelani iz materialov, ki jih je preprosto vzdrževati. Preizkušeni in odobreni so tudi za uporabo v javnih prostorih, kot so restavracije, zato se lahko zanesemo, da so dovolj trpežni in vzdržijo obsežno vsakodnevno uporabo,« je pojasnila Manca Zorec, iz Oddelka za notranjo opremo in komunikacijo.

Lososovi zavitki in SEGERON
Arhiv Naročnika

Zunanja kuhinja za vrhunsko kuhanje v pravem slogu

Pravo druženje s prijatelji in družino ne more miniti brez ustrezne kulinarične podlage. Podjetje IKEA z GRILLSKÄR izdelki skrbi, da bo kuhanje na prostem odslej še bolj preprosto. Kolekcija omogoča, da na vrtu ali terasi enostavno postavimo zunanjo kuhinjo. Žaru na oglje lahko dodamo tudi kuhinjski otok, pomožno mizo in celo pomivalni pult. Tako priročno kot v notranji kuhinji. Goste vrtne zabave je s švedskimi kulinaričnimi poslasticami razvajal Operativni vodja kuhinjskih procesov v podjetju IKEA Slovenija, Bernard Markovič, ki je prepričan, da lahko tudi švedske mesne in zelenjavne kroglice ali priljubljeni hot dogi najdejo mesto na slovenskih piknikih:

»V trgovini IKEA so na voljo izdelki iz certificiranih odgovornih virov, ki bodo dali pravi okus vsakemu druženju na prostem. Predlagam, da tradicionalne mesne ali zelenjavne kroglice dopolnite z brusnično marmelado, hot doge pa popestrite z okisanim rdečim zeljem in ocvrto čebulo. Tako kot na našem dogodku, lahko vse pripravite na zunanjem žaru. «

GRILLSKAR - Bernard Markovič
Arhiv Naročnika

Izdelki, ki so bili udeležencem dogodka predstavljeni v botaničnem vrtu, so na voljo v trgovini IKEA. Rešitve podjetja IKEA so navdih za trenutke, ki jih bomo ob sončnih žarkih in modrem nebu letos preživeli zunaj.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine