Ugodje bivanja z JUBIZOL fasadnim sistemom

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
15.05.2023 10:15

V podjetju JUB so z blagovno znamko JUBIZOL razvili sistemske rešitve, ki so v vseh elementih usklajene z arhitekturnimi, podnebnimi in energetskimi zahtevami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv JUB

Poleg zunanjega videza fasade, ki ga določajo barve, struktura, oblika in materiali, so v ospredje postavili funkcionalnost in trajnost fasad ter s tem tudi njihovo dolgo življenjsko dobo. Fasadni ovoji izpolnjujejo vse ključne zahteve, kot so mehanska stabilnost, vodotesnost, zrakotesnost in ohranjanje toplote, uporabnikom pa zagotavljajo tudi ustrezno protihrupno in požarno zaščito. S svojo zunanjo podobo objekt pridobi tudi estetsko vrednost, ki zadošča kulturnim zahtevam javnega prostora, uporabnikom pa nudi ustrezno varnost in udobnost ter možnost rednega vzdrževanja in obnove.

Arhiv JUB

Z naložbo v fasadni sistem ne povečujemo le energetske učinkovitosti objekta in na letni ravni prihranimo celo do 40 % stroškov za ogrevanje ali prezračevanje, pač pa z idealno izoliranimi zidnimi površinami poskrbimo tudi za bolj zdrav življenjski prostor in ugodne bivalne pogoje. Te nam v prostoru zagotavlja temperatura med 19 in 22 °C ob prijetni relativni zračni vlagi med 40 in 60 %, priporočljivo pa je, da se notranja temperatura zraka in sten ne razlikuje za več kot 3 °C. Na ta način preprečimo izsušitev zraka in nastajanje prahu, ki lahko draži naša dihala, pa tudi razvoj zidne plesni, ki nastaja zaradi visoke in trajne vlage ter drugih vplivov iz okolja. Poleg prihrankov pri porabi energentov boste preprečili tudi nastajanje toplotnih mostov in morebitno pretirano kopičenje vlage v notranjih prostorih. Pri vgradnji fasadnega sistema z zadostno debelino izolacijskega materiala bo tako objekt v danih klimatskih pogojih povsem ustrezal pričakovanjem glede toplotnega ugodja.

Arhiv JUB

Izvedba fasade je izjemno kompleksna in zahteva veliko pozornosti in tudi znanja investitorjev. Pri načrtovanju fasade bo potrebna vrsta gradbeno fizikalnih izračunov, da objekt glede na svojo lego in sestavo dobi ustrezno debelino izolacije in primeren zaključni sloj, ki bo izpolnil naša pričakovanja po ustrezni toplotni zaščiti in energijski ustreznosti objekta. Vse več pozornosti investitorji namenjajo tudi zunanjemu videzu stavb, pri čemer morajo zaključni sloji prvenstveno nuditi kakovostno funkcionalno zaščito površine in trajno kljubovati vplivom iz okolja. Vsi vgrajeni materiali morajo zadoščati vsem zakonskim zahtevam in standardom. Poleg priprave ustrezne zidne podlage je pri gradnji fasade pomembno še pravilno lepljenje izolacijske obloge ter sidranje in vgradnja ustreznih fasadnih profilov. Posebej natančna mora biti vgradnja in obdelava oken, pozornost pa mora izvajalec ob upoštevanju različnih raztezkov posvetiti tudi stikom različnih materialov. Poškodbe lahko povzročijo trajnejšo degradacijo fasadne površine in prinašajo višje stroške sanacije. Razveseljivo je, da tudi zasebni investitorji vse bolj upoštevajo kriterije trajnostne gradnje, še posebej zaradi vremenskih vplivov, ki postajajo vse bolj ekstremni. Zaključni ometi omogočajo izvedbo fasade v zaribani ali glajeni strukturi ob različni zrnavosti, pri tem pa lahko izbirate med številnimi odtenki z najvišjo obstojnostjo. Za kakovostno vzdrževanje je priporočljivo fasadne površine prebarvati vsakih deset do petnajst let. S tem jim podaljšamo življenjsko dobo, povečamo vodoodbojnost in upočasnimo staranje celotne fasade.

Arhiv JUB

Pri izboru primernega barvnega odtenka vam lahko z barvno študijo na pomoč priskočijo arhitekti v JUB Design Studiu, ta pa bo ob nakupu JUBIZOL fasadnega sistema brezplačna. Energijsko učinkoviti toplotnoizolacijski sistemi JUBIZOL so certificirani v pooblaščenih ustanovah doma in v tujini. JUB kot proizvajalec zanje dosega vse predpisane standarde in kriterije, kot navajajo tudi Evropski ocenjevalni dokumenti EAD. To velja tako za toplotno izolacijske obloge, lepila, omete, armature, sidrne vložke, fasadne profile, posebne elemente in druge sisteme. JUBIZOL sisteme izvajamo na različne izolacijske obloge (EPS, kamena mineralna volna ter druge izolacije naravnega izvora), karakteristike, ki jih morajo imeti izolacijske obloge, pa so opredeljene tudi v tehnični oceni ETA. Z lastno proizvodnjo ekspandiranega polistirena v JUB-u zagotavljamo popoln nadzor nad vsemi komponentami, ki so vanj vgrajene.

Arhiv JUB

Sistemske zaščitne in funkcijske rešitve JUBIZOL fasadnih sistemov,ki so v celoti plod slovenskega znanja, odlikujeta velika časovna obstojnost in dolga življenjska doba sistemov, za katere v JUB-u zagotavljamo do 25-letno garancijo.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine