Učinkovito zalivanje rastlin

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
15.05.2023 12:00

Topli meseci spodbudijo vrtnarje in ljubitelje rastlin, da pričnejo razmišljati o negi rastlin. Ustrezno zalivanje je še posebej pomembno v prihajajočih vročih mesecih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv aročnika

Preden začnete zalivati rastline je pomembno preveriti vlažnost tal. S prstom potipajte približno en centimeter v zemljo. Suha in krhka zemlja pomeni, da je čas za zalivanje. Če je zemlja vlažna, lahko počakate dan ali dva in znova preverite.

Pravi čas za zalivanje

Voda se najbolje vpije v zemljo zgodaj zjutraj, še preden nastopi vročina. Zalivanje sredi dneva ko je sonce najmočnejše ni smiselno, saj voda prehitro izhlapi in rastline ostanejo žejne. Zalivanje zvečer lahko povzroči nastanek bolezni in plesni.

Za zalivanje oddaljenih površin in nasadov poskrbi GARDENA Voziček za cev CleverRoll M Easy, ki vrtno cev zapelje hitro in priročno daleč v vrt. Funkcija Kick&Stand in zložljiva noga zagotavljata stabilnost, zato se voziček tudi pri odvijanju cevi ne prevrača. Priročno vodilo cevi omogoča enostavno navijanje cevi v enakomernih slojih.

Voziček za cev CleverRoll olajša zalivanje, vodilo za cev pa poskrbi za udobno navijanje cevi po uporabi.
Arhiv naročnika

Globoko namakanje tal

Rastline zalivajte globoko in namočite zemljo do globine najmanj 10 centimetrov. Plitko zalivanje oskrbi le korenine blizu površja, zato so rastline bolj občutljive na sušo. Nastavljiva pršilka vam bo pomagala nadzorovati pretok vode in vzorec pršenja, ter ustrezno zaliti želeno površino.

Premium večnamenska pršilka poskrbi za udobno zalivanje in čiščenje s petimi različnimi curki. Fina pršna megla je idealna za mlade sadike, nežna prha omogoča natančno zalivanje nasadov ali cvetličnih korit, oster in ploščat curek pa sta primerna za učinkovito čiščenje. Integrirani odstranljivi filter preprečuje vstop umazanije, zaščita pred zmrzaljo pa zagotavlja, da ostane nepoškodovana tudi pozimi.

Premium večnamenska pršilka s petimi različnimi curki poskrbi za prilagodljivo zalivanje in čiščenje.
Arhiv naročnika

Zastirka za manj pogosto zalivanje

Zastirka pomaga ohraniti vlago v tleh in vam ne bo treba zalivati tako pogosto. Pomaga tudi pri uravnavanju temperature, zatiranju plevela in izboljša kakovost tal. Za zastirko lahko uporabite različne materiale kot so: listje, slama, lubje in pokošena trava.

Za udobno zalivanje vrta in rastlin blizu hiše, ter priročno shranjevanje vrtne cevi poskrbi GARDENA Stenski nosilec za cev RollUp. Cev preprosto potegnemo na želeno dolžino in se med uporabo ne poskuša naviti nazaj. Nosilec se vrti za 180° in omogoča zalivanje brez vozlanja in pregibanja cevi. GARDENA Vrtni nosilec za cev RollUp M lahko postavite kamor koli na vrtu in zasučete za 360 stopinj. Dosežete prav vsak kotiček na vrtu, ker je ohišje dovolj visoko pa ne ovira robotskih kosilnic GARDENA Sileno.

Vrtni nosilec RollUp se vrti za 360° in poskrbi za udobno zalivanje vseh vrtnih površin.
Arhiv naročnika
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine