Kuhinjska oprema naj sledi pripravi hrane

Tina Recek Tina Recek
09.10.2017 11:06

Kuhinje ne prenavljamo pogosto, a ko se obnove lotimo, sta razloga po navadi dva: bodisi je pohištvo v njej načel zob časa bodisi želimo za vse člane družine ustvariti bolj uporaben prostor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miele

Preden zavihamo rokave in se lotimo prenove, je potreben temeljit razmislek. Arhitekt Luka Tomori svetuje, da si v prvem koraku postavimo vprašanja, kaj nam v dosedanji kuhinji ustreza, kaj pogrešamo in kaj bi spremenili glede na obstoječe stanje in naše navade. "Odgovori na ta vprašanja so ob izmeri prostora izhodišča za arhitekta, ki potem smernice vključi v idejno zasnovo postavitve in opreme. Prenove kuhinje se vsekakor lotimo celovito, tudi s kakšno prilagoditvijo inštalacijskih priključkov ali menjavo tlaka, če je to potrebno.“
Drugi korak je izdelava načrta. Naslednji vključuje izbiro izvajalcev, ki jih ni malo, če smo se odločili za temeljito prenovo. To so električar, polagalec parketa, keramičar, zidar, vodovodar in na koncu mizar, ki bo izdelal opremo. Namesto mizarja se lahko odločimo za kuhinjo iz pohištvenega salona. A tu smo vezani na njegove izdelke.

V sodobni kuhinji imamo tudi višje in širše pulte, znižan štedilnik, da lažje pokukamo v lonce, in ponekod otok, ki se nadaljuje v jedilniško mizo.
Kieppe

Otok povezuje jedilnico

Če imamo kuhinjski otok v odprtem prostoru, naj ustvarja povezavo z jedilnico ali zajtrkovalnim pultom. Za to potrebujemo najmanj 35 kvadratnih metrov.
Epr/tile Of Spain/coverlam

Pozorni bodite na vrstni red

Pri vgradnih kuhališčih je glavni trend indukcija, ki jo dopolnjujejo vedno pametnejši senzorji za avtomatsko prilagajanje delovanja kuhališča.
Gorenje

Večji hladilnik, večja pečica

Hitrejše in učinkovitejše pranje

Velikost kuhinjskega otoka narekujejo odlagalne površine in tudi vanj vgrajene naprave. Če sta v otoku kuhalna plošča in še korito, bo moral biti dolg tri metre ali več.
EPR/Gabb

Mislijo namesto nas

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta