KVADRATI

Kopalnica: oaza sprostitve in užitka

Kvalitetni sistem izvedbe kopalnice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Kopalniški prostori so v zadnjem desetletju doživljali temeljito prenovo kar se tiče oblik ploščic in celotne kopalniške opreme. Nekdaj prostor, ki je imel malo svetlobe in bil umeščen v nezanimiv kot objekta, se je v zadnjem času prelevil v prave wellnes oaze, ki sproščajo duha in telo. Kopalniški prostori postajajo svetli, velikokrat tudi del spalnega prostora. Da bi vse to zaživelo v pravem pomenu in bi kopalnica odražala posebno energijo v vseh elementih, pa je zanjo potrebno tudi kvalitetno načrtovanje in sama izvedba.

Arhiv naročnika

Kopalnica spada med tako imenovane mokre prostore, kjer lahko pričakujemo povečano vlaženje stenskih in talnih površin. Sama keramična površina, fugirna masa oziroma sloj lepila pod keramiko nam ne zagotavljajo vodotesnosti obložne površine. Poleg tega imamo v takšnih prostorih razne preboje površin zaradi vtočnih in iztočnih cevi. Tako nam že konstantno lokalno navlaževanje skozi obložno površino lahko povzroči težave v primarni konstrukciji (mavčna stena, omet, estrih) ter posledično tudi v sosednjih prostorih. Odstopanje ploščic, nastajanje plesni na fugah in izpadanje le teh, so najbolj pogosto vidne posledice zamakanja, ki so zaznavne v kopalnicah oziroma vlažnih prostorih, kjer je položena keramika. Na izbor materialov in sistem izvedbe bistveno vplivajo tudi večji formati, nevpojnost in večja teža ploščic, ki se skladno s sodobnimi trendi vedno bolj uporabljajo, kakor tudi novi trendi v izvedbi -  na primer prostorov za tuširanje (brez kadi). Pomembno je, da vsi uporabljeni produkti ustrezajo zahtevnim kvalitetnim standardom in so med seboj v sitemu ustrezno kompatibilni. Dolgoletne izkušnje, predvsem pa lasten razvoj, uvršča podjetje Murexin z dvema blagovnima znamka Kema in Murexin med najkvalitetnejše ponudnike materialov in celovitih sistemov za vlažne prostore vse od kopalnic do teras, balkonov in bazenov.

Arhiv naročnika

Sistem za tesnjene kopalnic

Celoviti sistem izvedbe kopalnice se prične že s temeljito pripravo podlage, saj moramo močno vpojne podlage predhodno grundirati s KEMACRYL emulzijo za izboljšanje oprijema. V kolikor se izkaže potreba po predhodni izravnavi podlage to naredimo z eno izmed izravnalnih mas LINEA. Vodotesnost obložnih površin pred polaganjem keramike dosežemo z uporabo fleksibilnih vodotesnih mas. Izmed bogate ponudbe sta tu zagotovo najbolj prepoznavni premaz HIDROSTOP ELASTIK – 2K elastična fleksibilna vodotesna masa ali npr. HIDROSTOP VARIO - lahko vgradljiv 2K elastični vodotesni premaz nove generacije, ki omogoča nanos materiala tudi z valjčkom. Če se nam mudi, lahko uporabimo pripravljeni hitrosušeči trajno elastični premaz 1 KS (1KS tekoča folija) ali 2 KS (2 KS tekoča folija), ki omogočata tudi hitrejše nadaljevanje nanosa lepila in vgradnjo keramike. V sistemu tesnjenja vgradimo še KEMABAND trakove na stikih tla-stena in stena-stena ter KEMABAND manšete na mestih cevnih prebojev, s katerimi zagotovimo tesnjenje stikov in dilatacijskih reg ter instalacijskih prebojev.

Arhiv naročnika

Za lepljenje keramične obloge uporabimo fleksibilna lepila npr. KEMAKOL FLEX 170 ali KEMABOND FLEX 131, ki sta na voljo v beli in sivi barvi. Predvsem so zadnje čase v porastu bela lepila za keramiko. Sledi še izbor fugirne mase, kjer je zelo pomemben končni izgled mase v regah ploščic. Celoviti sistem zato nadgradimo z novo, izboljšano fugirno maso FM 60 FLEX, ki je zdaj na voljo v 27 barvah, ima povečan hidrofobni učinek in nudi povečano odpornost na nastanek plesni. Zanimivemu barvnemu izboru se prilegajo tudi trajno elastični kiti SIL 60, odporni na plesen in bakterije, s katerimi zatesnimo gibljive stike in cevne izvode. S tako celovitim sistemom in kvalitetno izvedbo bo veselje ob koriščenju kopalnice brezskrbno in predvsem dolgotrajno.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?