Investirajte in zaslužite – do konca februarja sta na voljo zeleni obveznici PV-Invest

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
30.01.2023 07:45

Zeleni obveznici PV-Invest ponujata varno naložbo s privlačnimi obrestmi in sodelovanje v trajnostnem razvoju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lokacije elektrarn vključenih v projekte Moje elektrarne. 
Arhiv naročnika

Podjetje Moja elektrarna se v Sloveniji ponaša z največjo mrežo sončnih elektrarn, ki je sestavljena iz 29 sončnih elektrarn s 13 megavati skupne moči, ki letno proizvedejo 14.280 megavatnih ur elektrike in tem zmanjšajo izpuste ogljikovega dioksida za 9.563 ton.

Lokacije elektrarn vključenih v projekte Moje elektrarne. 
Arhiv naročnika

Lastnica Moje elektrarne je PV-Invest, ki je med vodilnimi skupinami s področja fotovoltaike v Evropi in nastopa v desetih državah, kjer ima postavljenih 91 elektrarn z 59 megavati skupne moči, ki letno proizvedejo 84.700 megavatnih ur elektrike in s tem zmanjšajo izpuste ogljikovega dioksida za 37.100 ton.

V kontekstu zgoraj napisanega vam z velikim veseljem sporočamo, da je slovensko podjetje Moja elektrarna k svoji klasični ponudbi za zakup sončnih modulov dodalo še ponudbo naše lastnice, skupine PV-Invest, ki je na voljo le kratek čas in je zato še toliko bolj zanimiva.

S ponosom predstavljamo zeleni obveznici PV-Invest, ki bosta na voljo le do konca februarja. Tako kot pri produktu Moje elektrarne, najemu sončnih modulov, ki ga ponujamo že deseto leto, sta tudi za obveznici naše lastnice značilni privlačna obrestna mera in varnost naložbe.

Glavni namen izdaje zelenih obveznic PV-Invest pa je, prav tako kot v našem primeru, usmerjen v reševanje okoljske in energetske problematike, oziroma, drugače povedano, v zeleno reševanje okoljske problematike, brez rušilnega povratnega vpliva na naravo.

Ali se odločiti za najem sončnih modulov ali na drugi strani za nakup zelenih obveznic, je stvar vaše presoje, saj ima vsaka od ponudb svoje prednosti.

Zeleni obveznici PV-Invest.
Arhiv naročnika

Kljub nekoliko nižji obrestni meri, ki je s svojimi tremi odstotki še vedno krepko nadpovprečna za segment varnih vlaganj, je prednost najema sončnih modulov vsekakor v tem, da traja obdobje vezave le leto dni in da boste svoja sredstva prejeli na račun že mesec dni po pretrganju pogodbe z vaše strani. Vrednost najema posameznega sončnega modula je 1.500 evrov.

Po drugi strani pa imate vlagatelji pri zelenih obveznicah naše lastnice možnost izbire med dvema oblikama, fiksno (4,75 odstotka) in spremenljivo obrestno mero (trimesečni EURIBOR plus tri odstotke na leto, prvo leto 4,75 odstotka). Obresti so pri obveznicah v obeh primerih višje, a je obdobje vezave daljše. Vrednost nakupa posamezne obveznice znaša tisoč evrov.

Vsekakor predlagamo, da v miru in temeljito razmislite, v naši pisarni pa smo vam vsak dan že ob 8. uri zjutraj na voljo za vsa dodatna pojasnila. Vabimo vas, da se nam tudi s tem projektom plemenitenja svojih presežnih finančnih sredstev pridružite pri skrbi za ohranjanje okolja in pridobivanja čiste električne energije.

Podrobne informacije - klikni spodaj za povečavo.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?