zadnje objavljene

pogledi

več
Michaela Hyskova, učiteljica zgodovine iz Karlovih Varov

mnenje

več

KVADRATI

(FOTO) Zbirko spominov pospremite s takšnimi cvetlicami

Jasna Marin Jasna Marin
12.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Thejoyofplants.co.uk

Strokovnjaki Nizozemske cvetlične zbornice so pred kratkim pripravili sveže hortikulturne smernice za letošnje leto. Poimenovali so jih Oda naravi, Vintage folklora, Večplastni prostori in Zbirka spominov.

Vez s koreninami

Dom, v katerem stanovalci negujejo spomine, tke posebno vez s koreninami prednikov. V njem se stanovalci obdajajo z izdelki, ki so jim znani in domači, ter jim ponujajo občutek ugodja. Materiali, ki zastopajo hortikulturni trend, imenovan Zbirka spominov, so žgana glina, porcelan, pletiva, emajl, cink, lito železo, les, pluta in usnje. Vzorci so umirjeni in nevpadljivi.

Thejoyofplants.co.uk

Opazen je vsak cvet

Cvetlice za ta trend so nežne in poetične. Pri naravnih šopkih je pozornost namenjena vsakemu cvetu posebej. V ospredju so detajli, kot so nežni cvetovi in fino strukturirani listi, starodobni lončki ter starejše rastline, ki so se zlile z okoljem.

Thejoyofplants.co.uk

Zelena v kombinaciji s poetičnimi barvami

Barvna paleta je mehka in harmonična. Izstopa raznolikost zelenih odtenkov, od svetlo zelene, prek sivo- in modrozelene do olivne in temno zelene. Poleg se podajo bela, lila in rožnata barva, ki v dom prinašajo nežnost in poetičnost. Besedni poudarki, ki se spajajo s tem trendom, so: nostalgija, kontemplacija, poznano, spomini, obrtniške veščine, harmonija, pripoved.

Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk
Thejoyofplants.co.uk


Thejoyofplants.co.uk
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?