zadnje objavljene

pogledi

več
Tej Gonza, direktor Inštituta za ekonomsko demokracijo in mladi raziskovalec Univerze v Ljubljani

mnenje

več

Kultura

Potujoče ilustracije tudi v Mariboru

P. V.
22.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Ilustratorskem kotu ponujajo tudi ilustracije Silvana Omerzuja. 
Andrej Petelinsek

V informacijski točki kulturnega kompleksa Minoriti, pri Treh babah, so danes odprli Ilustratorski kot. Ilustratorski kot je "mobilna enota, ki potuje naokoli ter predstavlja in v nakup ponuja izvirna dela slovenskih ilustratork in ilustratorjev", so fenomen opisali v Galeriji Vodnikove domačije Ljubljana, kjer od leta 2015 v sodelovanju z domačimi ilustratorji in ilustratorkami pripravljajo Decembrski sejem ilustracije. Letos so razvili opremo za mobilni ilustratorski kot (oblikovali sta jo Sara B. Zabret in Sara Škarica), vodi ga Maša P. Žmitek, vodja Galerije Vodnikove domačije in Centra ilustracije, ki povezuje in promovira izvirno slovensko ilustracijo.

Jutri, v torek, bo prodajna razstava zaživela še v Minoritski cerkvi.

Ilustracije katerih avtoric in avtorjev so izbrali za prvo mariborsko gostovanje? Kot se za lokacijo spodobi - v zgradbi bo konec naslednjega tedna zaživel Lutkovni muzej -, so izbrali deset avtorjev in avtoric, ki so v preteklem desetletju ustvarjali vizualne podobe lutkovnih predstav v sosednjem gledališču. Na ogled in nakup so ilustracije Tine Dobrajc, Darke Erdelji, Zale Kalan, Maje Kastelic, Manice K. Musil, Tanje Komadina, Silvana Omerzuja, Andreje Peklar, Alenke Sottler in Petra Škerla

Šivanke Manice K. Musil 
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?