Zaradi domnevno oboroženih moških evakuirali nakupovalno središče v Gradcu

STA, A.L.
15.03.2023 05:27
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Policija je na Twitterju potrdila, da so objekt preiskali, a v njem niso našli oboroženih oseb. Čez približno pol ure so zapore odpravili, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Čeprav policisti v nakupovalnem središču niso našli oboroženih moških, se bo preiskava verjetno nadaljevala.

Akcija organov pregona se je sicer začela okoli 15.30, potem ko naj bi 18-letni očividec okoli 15.00 na območju videl dva moška, oborožena s strelnim orožjem, in o tem obvestil policijo. Ta je na območje napotila pripadnike operativne skupine Cobra-Süd, skupine za hitro posredovanje (SIG), enote za obvladovanje nemirov iz avstrijske Štajerske in policiste iz več policijskih postaj v Gradcu.

Zaporo dovoznih cest do nakupovalnega središča so okoli 16.00 odpravili. Prav tako so nato za stranke ponovno odprli nakupovalno središče, še navaja APA.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?