KRONIKA

(VIDEO) Tako so policisti na postajo pripeljali 29-letnika, ki je v Splitu z avtom zbil policista

M.R.
02.12.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vozilo, s katerim je Ivan Božić v Splitu trčil v policista
Pu Splitsko-dalmatinska

Hrvaški mediji so objavili posnetke privedbe osumljenca na glavno policijsko postajo v Splitu. Pri tem Ivan Božić obraza ni skrival, poleg kamer pa se je mirno sprehodil. Poleg njega pa so policisti prijeli še tri moške, ki so bili z njim v času aretacije. Prijeli so jih pripadniki posebnih enot policije, ki so preiskali eno izmed hiš v Solinu. Božić se pri aretaciji ni upiral, je sporočila hrvaška policija. 

Ivan Božić
Pu Splitsko Dalmatinska

​Božić je namreč v noči na sredo z avtomobilom povozil 20-letnega policista, ki ga je želel ustaviti, nato pa odpeljal naprej. Policist je bil huje poškodovan in so ga odpeljali v bolnišnico, kjer sicer okreva, njegovo življenje pa ni več ogroženo. Če ga bodo obtožili za poskus uboja, kar se bo po poročanju hrvaških medijev verjetno tudi zgodilo, mu grozi od 10 do 40 let zaporne kazni. 

Že septembra je ostal brez vozniškega dovoljenja, pred tem pa ga je policija obravnavala zaradi različnih prekrškov, poroča hrvaška javna televizija HRT.

Hrvaški kriminalist Tonči Prodan je za oddajo Dnevnik na Novi TV pohvalil policiste, hkrati pa komentiral tudi skrivanje Božića po dogodku. Na begu namreč ni imel pri sebi mobilnega telefona, zato ga je policija težje izsledila. Pojasnil je tudi, zakaj je policija opozarjala državljane, naj se mu ne približujejo, če ga opazijo. Ker so ga v preteklosti že obravnavali zaradi posesti konoplje in tudi nasilnih dejanj, je takšno navodilo po besedah Prodana običajno.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?