KRONIKA

(VIDEO) Policisti v soboto posredovali zaradi kršitev javnega reda v središču Ljubljane

STA, A.L.
21.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po do sedaj znanih podatkih je večja skupina mlajših oseb v lokalu in pred njim kršila javni red in mir ter se nasilno vedla do zaposlenih, so danes sporočili s policije in zanikali domnevno neprimerno ravnanje policistov.

Danes 19. 11. 2022 okoli 20.00 ure, so policisti na Cankarjevi ulici 4, brez razloga napadli mladoletne fante in jim...

Objavil/a Ziga Novak dne Sobota, 19. november 2022

Na kraju je okoli 20. ure posredovalo več patrulj, policisti pa so ob prihodu zaznali več oseb, ki so kršile javni red in mir. Konkretno so kričali na zaposlene v gostinskem lokalu in se z njimi kot tudi medsebojno prerivali. Policisti so za vzpostavitev javnega reda uporabili prisilna sredstva zoper več posameznikov, ki so huje kršili javni red in mir in niso upoštevali ukazov policije, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V nadaljevanju je večja skupina oseb skušala ovirati postopke policije. Med drugim so na ulici uporabljale pirotehniko. Po večkratnem pozivanju se je množica razšla. Po do sedaj znanih podatkih zoper množico niso uporabili prisilnih sredstev. Prav tako po do sedaj znanih podatkih v dogodku ni bila nobena oseba poškodovana oziroma na kraju ni potrebovala zdravniške pomoči.

Postopek policije, upravičenost uporabe prisilnih sredstev, morebitne naknadne prijave poškodb ter vse okoliščine dogodka bodo temeljito preverili v nadaljnjem postopku, so napovedali v sporočilu za javnost. Policisti prav tako nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh zaznanih kaznivih ravnanjih posameznikov ter bodo ustrezno ukrepali.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?