Tragedija na Koroškem: Napovedal, da se bo razstrelil z bombo, in grožnjo uresničil

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
18.03.2023 12:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaradi tragičnega dogodka včeraj je bila cesta od naselja Dobrije proti Dravogradu zaprta do jutra. 
Petra Lesjak Tušek

V naselju Dobrije, med Dravogradom in Ravnami na Koroškem, je včeraj potekala večurna policijska akcija zaradi grožnje z bombo. Grozil je 31-letni moški, ki je bil očitno v hudi življenjski stiski. Njegova napoved, da bo v avtomobilu sprožil eksplozivno sredstvo, se namreč ni nanašala na nikogar drugega kot zgolj nanj.

Grožnje s samomorom so okoli 21. ure dosegle tudi policiste. V reševalno akcijo so vključili pogajalca in pripadnike specialne enote, a jim najhujšega žal ni uspelo preprečiti. Mladi moški je v bližini Malgajevega spomenika eksplozivno sredstvo aktiviral v avtomobilu in se razstrelil, o tragediji vedo povedati domačini, medtem ko policija o dogodku, glede na to, da je šlo za samomor, ni poročala. Na celjski policijski upravi, pod katero spada tudi koroška regija, so za Večer o občutljivem dogodku pojasnili, da so preiskovalci tujo krivdo za smrt obravnavane osebe izključili.

O dogodku prav tako ni poročala republiška uprava za zaščito in reševanje, čeravno je bila cesta za promet zaprta do jutranjih ur, obvoz za Mežiško dolino pa speljan prek Sel in Kotelj. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta