KRONIKA

Psihoaktivne substance kupoval na spletu v tujini, preprodajalcem pa jih pošiljal preko dostavnih služb

Le.V.
24.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo zaključili več mesecev trajajočo preiskavo kriminalne združbe, osumljene, da se je ukvarjala z mamilarskim poslom. Prostost so odvzeli šestim ljudem, ki jih sumijo 40 kaznivih dejanj. Dva osumljena so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je odločil, da morata v pripor, preostali štirje pa se bodo branili s prostosti.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 48-letnik z območja celjske policijske uprave od lanskega maja do nedavne aretacije organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so prepovedana droga. Kupoval jih je preko spletnih platform v tujini, drogo pa so mu domov dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo. Osumljeni je substanca prepakiral in jih fizično ali preko dostavnih služb dostavil preprodajalcem iz širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora.

Prodajal je sporne substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL. Kriminalisti so v sklepni akciji pri osumljenih zasegli okoli 700 gramov prašnatih in kristalnih delcev psihoaktivnih substanc in osem litrov GLB, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje uporabniki dozirajo v manjše količine, med 0.3 in 0.9 mililitri. Poleg droge so preiskovalci osumljenim zasegli še dve vozili.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?