KRONIKA

Pri poskusu prečkanja meje med Slovenijo in Hrvaško umrla mlada Nepalka

STA, M.R.
21.11.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Istega dne zgodaj zjutraj so v Dragonji odkrili voznika kombija, ki je prevažal 17 nezakonitih prebežnikov, a jim je pri poskusu ustavljanja pobegnil.

V nedeljo malo pred 10. uro zjutraj so koprske policiste kolegi iz hrvaškega Pazina obvestili, da so prejeli več klicev za pomoč od tujca, ki naj bi se nahajal v gozdu nad Rakitovcem, kamor so zato napotili patruljo. Malo po 13. uri pa jih je na interventno številko poklical moški in sporočil, da je našel dve ženski na hribu Mali Grižan, od katerih je ena umrla.

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, so ugotovili, da je šlo za 21 in 40 let stari državljanki Nepala, ki sta bili del skupine petih oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Zaradi slabega zdravstvenega stanja 21-letnice sta zaostali za skupino.

Policisti in kriminalisti ob ogledu kraja dogodka niso ugotovili sumljivih okoliščin, zato bodo o ugotovitvah zgolj obvestili pristojno tožilstvo v Kopru. Zdravnica je za umrlo odredila sanitarno obdukcijo, 40-letna Nepalka pa je v postopku zaprosila za mednarodno zaščito.

Že pred peto uro zjutraj pa so policisti v Dragonji ustavljali voznika kombija italijanskih registrskih številk, ki je trčil v službeno vozilo policije. Policist, ki je bil takrat že izven vozila, je voznika skušal ustaviti, takrat pa je ta trčil vanj. Policist je zaradi odvrnitve neposrednega napada izstrelil opozorilni strel, a je voznik kljub temu odpeljal, intenzivno iskanje pa še poteka.

Ob tem so ugotovili, da je v kombiju prevažal 17 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo, ti pa so bili prijeti na kraju in so vsi v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Koprski kriminalisti so opravili ogled in zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni oseb ter prepovedanega prehajanja meje. V zvezi z dogodkom pa bo, kot je predpisano v zakonu, ki določa naloge in pooblastila policije, imenovana komisija, ki bo raziskala okoliščine uporabe prisilnega sredstva v obliki opozorilnega strela.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?