Na slovenski gimnaziji v Celovcu grožnja z bombo

STA, A.L.
14.03.2023 03:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Grozilno sporočilo v slovenščini so odkrili na enem od stranišč. Po besedah tiskovne predstavnice policije so šolo evakuirali, vseh 500 dijakov pa so odpeljali v bližnjo športno dvorano, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Policija je šolo preiskala, a ni našla eksploziva.

Po poročanju spletnega portala 5min.at je policija grožnjo vzela resno in preiskala celotno šolsko poslopje, med drugim tudi s pomočjo helikopterja in policijskih psov. Po približno eni uri je policija po navedbah tiskovne predstavnice preklicala opozorilo pred nevarnostjo, saj niso našli nevarnih snovi, dijaki pa so lahko odšli domov.

To je že tretja grožnja z bombo na šolah na avstrijskem Koroškem v zadnjem času.

Pred tednom dni so podobno grožnjo našli na stranišču poklicne šole v Šentvidu ob Glini, dva dni zatem pa še na srednješolskem kompleksu v Celovcu. Poslopji obeh šol so evakuirali in preiskali, a niso našli eksploziva ali nevarnih predmetov, še poroča APA.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?