Cimra v celici je vznemiril z vprašanjem: Je osumljenec priznal ugrabitev Madeleine McCann?

M.R.
26.09.2024 11:00

Nekdanji sojetnik osumljenca za ugrabitev britanske deklice Madeleine McCann, katere izginotje je pretreslo ves svet, je povedal, da je Christian Brückner priznal ugrabitev otroka, ko je bil na Portugalskem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Christian Brückner je glavni osumljenec za ugrabitev Madaleine McCann.
Reuters

Christian Brückner, ki je osumljen ugrabitve Madedeleine McCann, je priznal ugrabitev otroka iz stanovanja v Algarvu, trdi njegov nekdanji cimer v zaporniški celici. Nemško sodišče je v sredo sporočilo, da je 47-letnik nekdanjega sojetnika Laurentiuja Codina vprašal, če je tudi on zaprt zaradi zlorabe otroka. Nato je razkril, da je med vlomom v stanovanje v Algarvu ugrabil otroka, poročajo svetoovni mediji. 

Nemška policija je že prej Brücknerja označila za glavnega osumljenca za ugrabitev deklice iz apartmaja v letovišču Praia de Luz maja 2007. 

Madeleine McCann je izginila 3. maja 2007.
EPA

 "To mi je povedal na Portugalskem, kjer je kradel," je povedal Codin včeraj na sodišču. In nadaljeval: "Bival je v kraju, kjer se nahajajo hoteli in živijo bogati ljudje. Povedal je, da je bilo okno odprto, želel pa je ukrasti denar. Rekel je, da ga ni našel, je pa našel otroka in ga odpeljal. Pripovedoval je, da so bili dve uri pozneje povsod policisti s psi, zato je pobegnil." 

Brückner naj bi mu tudi povedal, da je bila z njim še ena oseba in da se je z njo sprl. "Verjetno je bila to njegova žena. Rekel je, da je otroka odpeljal na Portugalsko s svojim avtomobilom, ko pa so bili v njegovi hiši policisti in psi, ga tam ni bilo več, ker je že vse odpeljal. Vprašal me je, ali je mogoče DNK otroka dobiti iz pokopanih kosti," naj bi povedal nekdanji sojetnik osumljenca za ugrabitev male Maddie. 

Sicer Brückner v Nemčiji prestaja sedemletno zaporno kazen zaradi posilstva 72-letne ženske v njeni hiši v letovišču Praia de Luz leta 2005. Sodijo mu na okrožnem sodišču v Braunschweigu za več nepovezanih spolnih zločinov, ki naj bi jih zakrivil v Algarvu med letoma 2000 in 2017.

Glavnemu osumljencu v primeru Madeleine McCann bodo sodili za pet s primerom nepovezanih spolnih kaznivih dejanj

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta