zadnje objavljene

pogledi

več
Janis Varufakis, nekdanji grški finančni minister in profesor ekonomije na Univerzi v Atenah, Project Syndicate

mnenje

več

KRONIKA

(FOTO) Na terenu omagal serviser, ki je popravljal oddajnik, reševalo ga je več kot deset reševalcev

A.L.
25.01.2023
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grs Tolmin

Gorski reševalci so včeraj okoli 12.30 prejeli klic, da se je na območju Javornika izgubil in omagal serviser, ki je na terenu popravljal oddajnik. "Vzdrževalec telekomunikacijskih naprav je s težkim nahrbtnikom, v katerem je imel delovne pripomočke, tri kilometre gazil po visokem snegu, ki je na trenutke segal tudi do pasu," je povedal vodja intervencije Robert Kovač, njegove besede pa povzema 24ur. Pomagalo je 19 reševalcev iz dveh gorskih reševalnih služb GRS Tolmin, skupini Ajdovščina in Idrija, ter GRS Ljubljana. Kovač je po poročanju portala z moškim opravil tudi več klicev ter mu dal navodila, naj ne miruje. 

V zahtevnih vremenskih razmerah so izgubljenega našli po okoli dveh urah. Kot je povedal vodja intervencije, je bil moški podhlajen, dehidriran in izčrpan. 

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?