zadnje objavljene

pogledi

več
Lucrezia Reichlin, nekdanja direktorica za raziskave pri Evropski centralni banki, profesorica ekonomije na Londonski poslovni šoli, Project Syndicate

mnenje

več

Ravenski šport ima kaj pokazati: Znova veselje in ponos ob razglasitvi najboljših in perspektivnih

Nejc Strojnik
14.03.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najboljša ekipa je ženska članska ekipa namiznoteniškega kluba Interdiskont Fužinar Ravne.
Petra Lesjak Tušek

Druženje v čast najboljšim športnikom je tradicionalno potekalo v ravenskem Kulturnem centru, glede na številne podeljene nagrade pa se za prihodnost športa v mestu ni treba bati. Da so vselej, na takih in drugačnih tekmovanjih, tudi tistih najvišjega ranga, zraven ravenski in športniki s širšega območja Koroške, je v svojem nagovoru s ponosom povedal predsednik Zveze športnih društev Ravne Bogdan Tušek, prepričan, da kljub nenehnim krizam, bodisi covidni bodisi energetski, pri vlaganju v šport ne velja popuščati. "Ne smemo biti osredotočeni zgolj na infrastrukturne projekte, čeprav zelo pomembne, ampak je treba slediti potrebi po kvalitetnih športnih programih za vse veje športa," je med drugim dejal Tušek, ki še posebej veliko vlogo pripisuje strokovnemu kadru, trenerjem in spremljevalnim ekipam. V tej luči je izpostavil Boštjana Jurčiča iz Športnega društva Partizan Ravne, ki je lani na državni ravni postal najboljši trener v ženski konkurenci športne akrobatike. Župan Raven Tomaž Rožen je izpostavil pomen dobre infrastrukture v občini, ki ji smisel dajejo prav odlični športniki, hkrati pa se strinjal s pomenom dela strokovnega kadra z mladimi. Zavezal se je tudi k nadaljnji občinski podpori športu. 

Plavalka Nija Gerdej, gimnastičarka Neža Štern in atletinja Ana Vita Verneker, prejemnice nagrade za posebne dosežke.
Petra Lesjak Tušek
Nagrado za najboljšo športnico je prejela plavalka Janja Šegel.
Petra Lesjak Tušek

Nagrado za najboljšo športnico preteklega leta je prejela članica Plavalnega kluba Fužinar Janja Šegel, za najboljšega športnika so razglasili kapetana slovenske odbojkarske reprezentance Tineta Urnauta, najboljša ekipa je ženska članska ekipa namiznoteniškega kluba Interdiskont Fužinar Ravne. Šeglova, slovenska rekorderka na 100 m prosto, je lani nastopila na štirih velikih tekmovanjih, tri kolajne je prinesla s Sredozemskih iger, na evropskem prvenstvu v Rimu jo je od medalje ločilo le eno mesto. Je tudi absolutna državna prvakinja v kratkih bazenih na 50 m, 100 m prosto ter na 100 m in 200 m hrbtno. Urnaut si je nagrado prislužil zaradi odličnih predstav z reprezentanco na svetovnem prvenstvu na Poljskem, kjer je Slovenija zasedla zgodovinsko četrto mesto in potrdila, da tri srebrne medalje na zadnjih štirih evropskih prvenstvih niso bile naključne. Tine Urnaut je ob vseh uspehih odigral veliko vlogo. Namiznoteniške igralke v postavi Nuša Kadiš, Polona Horvat, Nika Pandev, Urša Večko in Lea Kadiš so pod vodstvom trenerja Jureta Dretnika izstopale z drugim mestom v slovenskem pokalnem tekmovanju in s tretjim mestom v prvi slovenski ligi. 

Plezalca AK Fužinar.
Petra Lesjak Tušek
Odbojkarski klub Fužinar.
Petra Lesjak Tušek
Plavalka Nija Gerdej, prejemnica nagrade za posebne dosežke.
Petra Lesjak Tušek

Zveza športnih društev je podelila še 15 nagrad za mlade perspektivne športnike, prejeli so jih Vita Čeh, Lia Štruc, Ula Košeljnik, Oskar Priteržnik, Eliana Hlastan, Aleksandra Gnamuš Šlebnik, Aleksander Paternoster, Jaka Zmagaj, Jan Ručigaj, Lenart Skudnik, Klemen Maček, Ana Vita Verneker, Žiga Koroš, Žana Gliebe in Kai Sirovina Dvornik. Priznanje za najboljšo športno ekipo do 15 let so prejeli starejši dečki Fužinarja, nagrade za posebne dosežke pa so šle v roke plavalke Nije Gerdej, gimnastičarke Neže Štern in atletinje Ane Vite Verneker. Občina Ravne je v zahvalo za doprinos k športu posebno kartico, ki omogoča brezplačno uporabo športnih objektov na območju občine, podelila udeležencem olimpijskih iger in svetovnih prvenstev ter prejemnikom velikega Klančnikovega priznanja.

Mladi odbojkarji Fužinarja.
Petra Lesjak Tušek
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?