Matic Tasič bo spet nepoklicni župan Prevalj. Stvari tečejo neodvisno od tega, pravi župan

Urška Polanc Urška Polanc
31.01.2023 02:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matic Tasič: "Tudi ko sem bil neprofesionalen župan, sem imel enega ali dva podžupana. Važno je, da se profesionalno obnašam in profesionalno delam." 
Nejc Strojnik

Svetniki Občine Prevalje so na zadnji seji sprejeli predlog proračuna občine za leto 2023, ki je izjemno investicijsko naravnan, ocenjuje tamkajšnji župan občine Matic Tasič. "Vrednost proračuna je okoli 17 milijonov evrov, preko 65 odstotkov pa bo namenjenih naložbam," je povedal in opozoril, da je velikost proračuna odvisna od investicij in s tem uspešnosti prijav projektov, kar lahko prinese tudi kasnejši rebalans. Večja sprememba, ki so jo sprejeli na seji, je enkratna denarna pomoč ob rojstvu otroka, ki se je v tej občina povečala za skoraj dvakrat. Iz 155 evrov so jo dvignili na 300 evrov neto. S prvim februarjem župan Prevalj ponovno postaja nepoklicni župan. "Več kot polovico mandatov sem bil neprofesionalen župan, tako da ni v bistvu nobene spremembe. Tu sem in delam," je komentiral spremembo iz prejšnjega mandata in dodal, da ta ne bo vplivala na delo župana in občinskega sveta. Tasič je imenoval tudi dva podžupana, in sicer Staša Lodranta za družbene dejavnosti in gospodarstvo ter Andreja Stermeca za področje komunalno cestnega gospodarstva. "Imenoval sem dva podžupana tako kot v preteklosti. Tudi ko sem bil neprofesionalen podžupan, sem imel enega ali dva podžupana, stvari tečejo neodvisno od tega, važno je, da se profesionalno obnašam in profesionalno delam, to je pomembno. Sem tu na občini, zjutraj prihajam prvi in po navadi odhajam zadnji, nič se ne bo spremenilo," je še povedal.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?