Kope: Celoletni turizem razvijajo tudi z adrenalinskim parkom. V nedeljo priljubljeni Holcerčkov poletni festival

Jasmina Detela Jasmina Detela
07.07.2023 12:00

To nedeljo na Kopah odprtje poletne sezone z družinskim festivalom. Z novimi naložbami želijo izenačiti prihodke v poletni in zimski sezoni. Po vzoru Rogle bodo tudi na Kopah uredili Pot med krošnjami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kope 
Nejc Strojnik

Podjetje Vabo, ki je največji koroški ponudnik nastanitvenih zmogljivosti, to nedeljo odpira poletno sezono s Holcerčkovim festivalom, ki privabi predvsem veliko družin. Na voljo bodo napihljiva igrala, plezalna stena, otroški kozmetični kotiček, trampolin s šestimi enotami, predstavili se bodo različni poklici, od gasilcev do vojakov, ob jezeru bo igrana pravljica, omogočali bodo jahanje in še marsikaj zanimivega. Seveda tudi letos ne gre brez zanimivega glasbenega dogajanja, ki ga bodo oblikovali Čuki, Ribič Pepe in DJ Nej. Vse aktivnosti za otroke so brezplačne.

Sicer pa so Kope priljubljena točka tudi za športnike kot posameznike in pare, saj omogočajo številne aktivnosti v naravi. Letošnja novost, ki bo pomembno prispevala k dodatni poletni ponudbi, je odprtje prvega dela adrenalinskega parka, obratoval bo tudi kolesarski park, obiskovalcem bo na voljo več kot 60 koles, tako navadnih kot električnih. Za pohodnike in kolesarje bo obratovala žičnica Pungart.

Jeseni še doživetje med krošnjami

Uroš Rupreht iz Športa Kope izpostavlja, da je kolesarski park na voljo za vse generacije, tako za profesionalne kolesarje kot tiste, ki se na progo podajajo prvič. "Omogočamo izposojo preko 60 električnih kot polno vzmetenih enduro koles ter tudi koles za otroke, od tega je 50 novih. Na Pohorju je na voljo preko 300 kilometrov označenih kolesarskih poti, kar pomeni, da lahko prideš od Kop preko Rogle do Mariborskega Pohorja in nazaj. Največja letošnja atrakcija je adrenalinski park s sedmimi postajami oziroma poligoni. Od tega je en trening poligon, trije so otroški oziroma družinski, trije pa zahtevnejši. Na voljo imamo 80 pasov, toliko ljudi lahko gre naenkrat v park, če bo potrebno, bomo naročili še dodatne," je povedal Rupreht. Drugi del investicije, ki bo prav tako atrakcija, odpirajo jeseni. Po vzoru Rogle bodo tudi na Kopah uredili Pot med krošnjami.

Od leve Jaka Knez, Boštjan Paradiž, Uroš Rupreht 
Jasmina Detela

Direktor družbe Vabo Boštjan Paradiž je povedal, da se na Kopah dogaja velik napredek na investicijskem področju, ki bo bistveno spremenil letno in zimsko sezono oziroma pripomogel, da bo destinacija zanimiva za celoletni oddih. Razvoj turizma ne sme biti odvisen le od zimske sezone, ki trenutno še vedno predstavlja glavnino prihodkov družbe, pomemben je tudi poletni turizem. Z novimi investicijami in vlaganji želijo v petih letih izenačiti zimsko in poletno sezono. "Smo v intenzivnem investicijskem ciklu, ki mora biti zaključen do konca tega leta. Družba Vabo je v treh letih (vključno z letošnjim) v Kope investirala preko 15 milijonov evrov, od tega smo pridobili 8 milijonov evrov nepovratnih vzpodbud s strani Evropske unije in državnega proračuna. To so ključni dejavniki za nadaljnji razvoj te destinacije, za katero želimo, da postane ena najlepših v Evropi," je izpostavil Paradiž.

Nove žičničarske naprave

Med drugim zaključujejo s prenovo Grmovškovega doma, kjer bo na voljo 150 ležišč. Pomembne investicije se izvajajo tudi na smučišču. Kot pove vodja smučišča Jaka Knez, so začeli z gradnjo dveh štirisedežnic in vlečnice: "Ta čas se opravlja montaža vlečnice Velika Kopa, kjer bomo razširili tudi progo za potrebe otroškega poligona, obe štirisedežnici Pahernik in Kopnik pa sta v fazi gradbenih del. Vse tri naprave bomo zagnali v letošnji zimski sezoni. V planu je tudi, da bomo tudi na novih napravah omogočali nočno smuko." Med večjimi investicijami, ki se odvijajo na Kopah, je tudi gradnja novega apartmajskega naselja s 120 ležišči.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta