Slovenj Gradec: Počitniški šoli za promocije poklicev prihodnosti

Jasmina Detela Jasmina Detela
08.06.2021 01:44
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fakulteta za tehnologijo polimerov
Arhiv FTPO

Fakulteta za tehnologijo polimerov (FTPO) bo v sodelovanju s partnerji in ob sofinanciranju Mestne občine Slovenj Gradec v poletnih mesecih organizirala dve poletni šoli za otroke, stare od 9 do 14 let. S tem slovenjgraška občina nadgrajuje aktivnosti poletnega varstva, ki jih že nekaj let organizira javni zavod Mocis.
V letošnjih poletnih počitnicah bodo organizirali dve poletni šoli:


Ustvarjanje digitalnih video vsebin, potekala bo od 28. junija do 2. julija, ter
Lego robotika in elektronika, ki se bo dogajala med 23. in 27. avgustom.
Število mest bo omejeno, prijave pa pričnejo zbirati v prvi polovici junija. Več informacij bo na voljo na spletni strani fakultete ter slovenjgraške mestne občine. Obe poletni šoli bosta trajali pet dni (od ponedeljka do petka od 10. do 14. ure), odvijali pa se bosta v prostorih fakultete. Cena poletne šole je 25 evrov. Izvajalci prve so mladi strokovnjaki na omenjenih področjih, druge pa Institut 4.0.
S poletnimi šolami željo učencem omogočiti dostop do aktivnosti, ki jih je v večjih mestih bistveno več in tudi zmanjšati trend časa, ki ga preživijo pred raznimi ekrani.


V Slovenj Gradcu je v zadnjih 10 letih zraslo nekaj zelo uspešnih podjetij na področju novih tehnologij in materialov, vključno s podjetji, ki se ukvarjajo z novimi tehnologijami, IKT, multimedijo in marketingom. Kot ključno tveganje za nadaljnjo rast vsi izpostavljajo predvsem primanjkljaj ustreznih človeških virov. Za spodbujanje zanimanja za ta področja so med drugim ključne kakovostne šolske in predvsem obšolske aktivnosti, ki bi vzpodbujale mlade za omenjena področja oziroma poklice.
FTPO je v preteklosti v poletnih mesecih že izvedla poletne aktivnosti za mlade, vključene v poletno varstvo, ki ga ob sofinanciranju občine pripravlja Mocis. Zelo tesno sodelujejo tudi z društvom Koroška akademija znanosti in umetnosti, predvsem pri organizaciji različnih predavanj za splošno javnost. V preteklosti so izvedli tudi že mednarodno poletno šolo za študente.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta