V Abu Dhabiju prva dirka Air Race letošnje sezone

Gregor Grosman Gregor Grosman
21.01.2019 21:52

V razredu challenger bodo letos tekmovali trije novi piloti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predrag Vuckovic/red Bull Content Pool

Že dvanajsto sezono zapored se bo svetovno prvenstvo Red Bull Air Race pričelo v Abu Dhabiju v Združenih arabskih emiratih. S 370 kilometri na uro bodo akrobatski piloti nad morjem leteli že 8. in 9. februarja 2019, svetovni prvak sezone 2018, Čeh Martin Šonka, pa bo letos skušal ubraniti naslov pred trinajsti konkurenti v razredu masters. 

Trije novi izzivalci

V razredu challenger bodo v sezoni 2019 leteli trije novi piloti, po eden iz Avstrije, ZDA in Švice. Razred challenger, v katerem se tekmovalci pripravljajo na letenje v razredu masters, bo organizator letošnjo šesto sezono razširil na 12 pilotov. Po novem bo vsako tekmovanje obravnavana enako. Medtem ko so v prejšnjih sezonah v finalni dirki lahko nastopili le tisti z največ točkami, bo letošnji finale le še ena dirka več za pilote razreda challenger. Na vsaki dirki bo nastopilo šest od dvanajstih tekmovalcev, tako da bodo vsi imeli enake možnosti. 

Abu Dhabi je že dvanajst let tradicionalno prva postojanka karavane Red Bull Air Race.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta